Gå til sidens hovedinnhold

Tonje Larsen blir LHK-assistent

Artikkelen er over 6 år gammel

«Dronninga» av Larvik Håndballklubb har allerede varslet at hun gir seg som spiller etter sesongen. Nå er det klart at hun blir assistenttrener i klubben fra neste sesong av.

(Østlands-Posten)

- Jeg var tidlig bestemt på at jeg ønsket å ha med meg Tonje. Og ettersom Tonje også var innstilt på å ta jobben, var det en rask samtale, bekrefter Tor Odvar Moen, som altså tar over hovedansvaret etter Ole Gustav Gjekstad etter sesongen.

- Tonje har vært med lenge og har betydelig erfaring fra banen, og det er viktig at det er en rød tråd i det vi driver med. Jeg tror Tonje blir en god samarbeidspartner. Og hun skal få lov til å slippe til. Det er viktig. Man må velge medarbeidere som man stoler på, fortsetter Moen, og avslører at det har vært flere interessenter i stillingen.


- Jeg har fått noen henvendelser herfra og derfra fra folk som har ønsket seg jobben, men jeg var altså tidlig bestemt på at Tonje var førstevalget.

Har hatt ønske om å bli trener

Spekulasjonene om Tonje Larsen som ny assistenttrener har versert en god stund. Allerede i midten av februar spurte Østlands-Posten Larsen om hun var en aktuell kandidat for den ledige stillingen som assistenttrener.

Det spørsmålet svarte hun ikke konkret på.

– Men jeg har lyst til å bli trener. Jeg har hatt mange gode år på håndballbanen. Det er mange unge, lovende spillere her i klubben, så jeg håper jeg har litt å lære bort til dem. Det har jeg lyst til å videreføre, sa Larsen den gangen.

Tonje Larsen debuterte for LHK mot Faaberg 19. september 1993, og har med unntak av én sesong i Viborg i 98/99, vært trofast mot klubben. Etter at hun fødte ei datter våren 2014, har hun slitt med å komme tilbake for fullt. Hun var tilbake på banen i januar i år, noen dager før hun fylte 40, men har den siste tiden slitt med en lårskade.

De siste årene har hun vært trener ved Wang Toppidrett i Tønsberg. Det har ikke lyktes for ØP å komme i kontakt med Tonje Larsen i dag.

Håper på Tonje og Lene

Tor Odvar Moen håper den røde tråden i klubben vil vedvare også i fremtiden.

- Vi må også utvikle nye ting, med tuftet på den røde tråden. Og jeg håper vel at Tonje og Lene (Rantala) vil utgjøre trenerduoen i klubben en gang i fremtiden, innrømmer han.

Kommentarer til denne saken