Dette er bare begynnelsen

$CUT_ON$«Alle kommunale oppgaver som ikke er lovpålagt er i faresonen»$CUT_OFF$

$CUT_ON$«Alle kommunale oppgaver som ikke er lovpålagt er i faresonen»$CUT_OFF$

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I Tønsberg kommune er man smertelig klar over at lekeplassene ikke er i særlig god stand. I gårsdagens avis kom det klart fram at det ikke er håp om særlig bedring heller – i alle fall uten hjelp fra foreldre og velforeninger. Trer ikke de støttende til, kan det bli nødvendig å redusere de 110 lekeplasser som kommunen har ansvaret for til det halve. Da vil det i alle fall være håp om at det er penger nok til å holde de gjenværende i noenlunde stand.Nyheten om lekeplassene er nok bare et lite eksempel på hva innbyggerne i Tønsberg har i vente. Sparekniven skal svinges så kraftig framover at det vil bli merkbart på en rekke områder. Alle avdelinger må spare penger der det er mulig, og flere tiltak kommer til å bli avviklet.

Alle kommunale oppgaver som ikke er lovpålagt er i faresonen. Lovpålagte oppgaver, som skole og eldre omsorg, må kommunen løse, men sparetiltak kan nok bli merkbare selv innen disse områdene også.

For å unngå å bli satt under administrasjon, må Tønsberg i løpet av halvannet år dekke inn et underskudd på 70 millioner kroner, og det er ikke småpenger. Siden de store budsjettpostene er lovpålagte, må kommunen først og fremst kutte i mange, mange små tiltak.

Arbeidet startet så vidt på vårparten, blant annet med kuttforslagene fra rådmannen. Jobben med å rette opp økonomien må intensiveres utover høsten, og det er nok ikke den festligste oppgaven politikerne kunne drømme om. For dette blir upopulært.

Her kan både svømmeundervisning, fritidsklubber, Husøyferja «Ole III» og sommertilbud for barn og unge ryke – bare for å nevne noe. Alt tyder på at det kommunale budsjettet for neste år blir historisk stramt.

I denne sammenhengen blir det nok en trist, men heller liten sak, at småtassene må se på at lekeapparater bli demontert og fjernet – når de heller burde vært reparert.

Artikkeltags