Dette mener TB om Brunstad-boikotten

DIALOG: Brunstad Christian Churchs økende åpenhet overfor andre bør møtes med en vilje til dialog, mener Tønsbergs Blad.

DIALOG: Brunstad Christian Churchs økende åpenhet overfor andre bør møtes med en vilje til dialog, mener Tønsbergs Blad. Foto:

Av

Larvik Turn Håndball oppfordret nylig andre håndballklubber til å bli med i en boikott av Oslofjord Arena på Brunstad. Bakgrunnen er synet på «seksualdrift og homofili» hos Brunstad Christian Church, også kjent som Smiths Venner. Det står de naturligvis fritt til, akkurat som Nøtterøy og Flint står fritt til å la være.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi er ikke enige med de ansatte i Oslofjord Convention Center i at virksomheten deres kan betraktes som fullt løsrevet fra menigheten, senterets eneste eier. BCC skriver da også på egne nettsider at menigheten betrakter alle mennesker som likeverdige, men at hverken samboerskap eller homofilt samliv er forenlig med en bibelsk samlivsetikk.

Her skilles BCCs verdigrunnlag fra vårt eget. Som mange vil huske, har Tønsbergs Blad også flere ganger bedrevet kritisk og gravende journalistikk rundt BCCs og BCC-ledernes forretningsvirksomhet, den omfattende bruken av dugnadsarbeid og massive innsamlingen av penger, og gitt bred spalteplass til kritikere av menigheten. Det kommer vi til å fortsette med. Samtidig tror vi ikke det er riktig å boikotte Oslofjord Convention Center på et religiøst grunnlag.

Vi opplever for tiden at BCC virker mer interessert i åpning mot andre trossamfunn og samfunnet rundt enn før. Man kan spørre seg hvorfor, men vi synes menighetens økende åpenhet overfor andre bør møtes med en vilje til dialog rundt det man er uenige om. Inkludering er en viktig verdi i norsk idrett, også på tvers av ideologier og livssyn.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags