I TB 30.jan. leser vi om det økonomiske problemet Espen og Marita ble påført med leiebilen sin av Avis. Dette er ikke et enestående tilfelle.

For en tid tilbake hjalp jeg noen venner med å returnere leiebilen deres til et presumtivt seriøst utleiefirma, da leietakeren selv ble syk. Der også kom det erstatningskrav i etterkant  grunnet «skadet frontrute»,men nær-bildet de sendte av en liten skade på en frontrute kan være tatt av hvilken som helst bil og er intet bevis.

Dessuten så jeg INGEN skade da jeg leverte bilen tilbake,etter å ha kontrollert den nøye. Jeg er erfaren sjåfør og tidligere forsikringsmann.

Jeg tok affære på mine venners vegne,forlangte dokumentasjoner, bilder og kvitteringer for utført arbeide etc. I tillegg dokumenterte jeg at selskapet faktisk hadde brukt bilen i VÅR leietid  ETTER  at den ble returnert av oss, og ba dem dokumentere hvem som hadde brukt bilen da osv.

Vi fikk svar: De hadde «gått gjennom saken» og frafalt hele kravet.

Pr. definisjon var det en erkjennelse av at kravet var FALSKT!

Hvor mange blir lurt?

Jeg er meget skeptisk til bil-utleiefirmaer,selv om man ikke skal ta alle under èn kam.

Husk å ta MANGE detaljerte  NÆR-bilder av eksteriør og interiør både før og etter leietiden. Og ikke minst: krev å få kvittering på at alt er i orden  når du RETURNERER bilen. Problemet er ofte at da er det ingen til stede.Taktikk?