(Sandefjords Blad)

Duoen var også i Badeparken i august 2017.

– Velkommen tilbake til fjor'n, sier Fjordfesten-arrangør Hanne Børresen Johansen, når hun forteller om at Lemaitre er booket.

Ifølge duoen selv, har de det siste tiåret vekslet mellom å turnere verden rundt, og gi ut musikk fra basen sin i L. A. Hyppig listet på de største radiokanalene, og booket til festivaler som Coachella, Lollapalloza og Roskilde. I en pressemelding beskrives musikken som elektronika med tunge beats, akkompagnert av fjærlette hooks som ikke slipper taket før du trygler.

LES FRA ARKIVET: Lemaitre på Fjordfesten i 2017

Pandemisk trøbbel

Da verdens land stengte dørene våren 2020 var duoen i Norge for å jobbe. Ulrik Denizou Lund og Ketil Jansen rakk ikke tilbake til L. A. og måtte bli i Norge. Da uten mesteparten av instrumentene sine og studioet i Silver Lake.

– Det er vanskelig å gå fra å hele tiden være utsatt for en konstant strøm av impulser, både på veien og i møte med andre artister, til å plutselig oppleve det motsatte – helt stans, sier Jansen, og legger til:

– Men vi hadde vel heller aldri helt tatt oss tid til å stoppe opp, og tørre å se litt tilbake. Da kalenderen ble slettet over natta, så kunne vi utvikle «sounden» vårt i stillstand. Det har vi i hvert fall aldri gjort før, ler han.

Lemaitre har alltid vært i bevegelse når det gjelder lydbildet.

– I Sandefjord hver sommer

– Jeg kommer aldri til å si at vi trengte en pandemi, for den har ødelagt mer enn den har gjort godt, men å bli litt «strandet» for å finne roen til å fullføre et helt prosjekt, det trengte vi nok, sier Lund.

Forrige gang han spilte på Fjordfesten-scenen, i 2017, fortalte han at halve slekta hans er fra Sandefjord og har hytte på Vesterøya.

– Jeg har vært i Sandefjord hver sommer siden jeg ble født, så det blir kult å spille litt på hjemmebane, sa han da.

– Nå er Lemaitre tilbake i Norge og Fjordfesten. Sist de var på besøk ble konserten deres snakket om i lang tid som en av årets Fjordfestens høydepunkter. De har med seg hiter som «Closer», «We got you» og «Playing to lose». I tillegg lover gutta å ha med ny musikk til sin norske «familie» i bagasjen. Rapportene tilsier også at de på veien har med seg et svært spillesugent band, bestående av blant annet full blåserrekke og gitarist/P3-profil Markus Neby i spissen. Ikke rart at vi gleders oss til å få dem tilbake på besøk, sier Fjordfesten-arrangør Johansen.

LES OGSÅ: Brødrene inviterer til hitparade i Sandefjord

– Om jeg treffer henne på Fjordfesten, gir jeg henne gjerne en klem

Kjartan Lauritzen er klar for Fjordfesten

Julie Bergan til Fjordfesten

Hanne og Rikke avslører tre store artister til 15-årsjubileet