Lørdag 22. juni klokka 14.00 avdukes den nye bysten av Tønsbergs boksehelt Steffen Tangstad på Torvet i Tønsberg.

Det er imidlertid ikke helt avgjort at dette blir den permanente plasseringen, for politikerne har ennå ikke godkjent planene.

LES OGSÅ: Lørdag kommer Steffen Tangstad på sokkel i Tønsberg – men stedet måtte endres i all hast: – Veldig fornøyd med plasseringen (+)

Vi spurte leserne våre om de synes Torvet er en bra plassering for Tangstad-bysten. Over 300 personer har deltatt i den uhøytidelige avstemmingen og svaret er ganske så klart: Over 80 prosent har svart «ja».

Du kan selv gå inn og stemme her:

 

Opprinnelig var planen at bysten skulle stå foran Hotel Klubben, men disse planene gikk i vasken. Løsningen ble avduking foran sportsrestauranten O'Learys på Torvet på Tangstads 60-årsdag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Hovedpersonen selv synes det er stas å havne på sokkel i hjembyen.

– Det er jo en ære, sa Tangstad til Tønsbergs Blad tidligere denne uka.

Bysten er laget av billedhugger Svein-Tore Kleppan og initiativtaker er Sissel Tveito.

Steffen Tangstad

  • Steffen Tangstad (født 22. juni 1959 i Tønsberg) er en tidligere proffbokser. Han hadde 24 seire, 2 tap, 2 uavgjort og 14 knockouts.

  • Tangstad vant tittelen EBU Heavyweight før han la opp i 1986. Han er den eneste nordmann som har bokset tittelkamp i tungvektsboksing. Det skjedde 6. september 1986, da Tangstad møtte Michael Spinks til kamp om IBF-tittelen i Las Vegas. Tangstad ble slått på teknisk knockout i fjerde runde.

  • I 2006 deltok Tangstad i underholdningsserien «Skal vi danse» på TV 2, der han danset med Ingrid Beate Thomson.

  • I 2008 var han foredragsholder med motivasjonsforedraget «Tangstad vs. Tangstad», om kampen mot seg selv og om drømmen om å bli verdensmester.

  • I oktober 2018 ble det kjent at Tangstad var rammet av nervesykdommen polynevropati. Sykdommen skal ikke skyldes Tangstads boksekarriere. I mars 2018 ble han innlagt på sykehus for å få amputert det venstre benet fra kneet og ned. Det skal ikke være noe fare for at han må amputere det andre benet.

  • Kilde: Wikipedia.no