(Namdalsavisa)

NAMSOS: Vi må imidlertid 12–15 år tilbake i tid for å komme til bunns i hvordan denne kampen startet. Da begynte Linn Sæther (41) å holde med Manchester United – for å skape litt irritasjon for ektemannen Lars Petter Danielsen (43) og hans venner som var på besøk for å se Liverpool-kamper.

Da hun fant ut at det var rimelig lett å fyre opp kompisgjengen, satte hun seg ned for å pugge alle navn og nummer på Manchester United-spillerne for å kunne sende noen stikkere og i tillegg kalle seg «supporter». Interessen har imidlertid økt betraktelig de senere åra, og i dag kaller hun seg en ekte supporter.

– Jeg har alltid vært en type som har satt pris på humor og tull, og hvis jeg samtidig kan terge noen, så synes jeg det er ekstra morsomt. Lars Petter har måtte tålt mye spøk og tull om alt mulig opp gjennom åra, og kanskje spesielt når det kommer til fotball – for det stikker nok litt ekstra, forteller Linn Sæther.

– Klein stemning

De siste par–tre årene har spøkene bare blitt mer og mer omfattende. Det har gått i alt i fra Liverpool-spillere på dopapir til bilder og plakater av hele Manchester United både på soverom, baderom og i stua. Hun har også pyntet juletreet med Manchester United-pynt til jul.

– Dette var en jobb som tok litt tid, må jeg innrømme, forteller hun.

Sæther har foreviget alle spøkene og laget Snapchat-historier som hun deler med vennene sine som du kan se øverst i saken.

– Hvordan er det heime hos dere når Liverpool spiller kamp?

– Stemninga har vært spesielt klein denne sesongen – av åpenbare grunner. Det er klart det hjelper ikke på stemninga at badet er tapetsert med United-plakater etter at Liverpool har tapt en kamp. Men han tåler overraskende mye synes jeg, mer enn meg, smiler hun.

La ut bilen for salg

Etter flere år med rampestreker, tok hun steget noen hakk videre denne uka. Mandag morgen fikk Danielsen – som for øvrig jobber i NA – seg et lite sjokk da han skulle ut for å sette seg i bilen.

– Linn hadde faktisk hentet bilen på morgenen og bestilt foliering av Manchester United-logo i rimelig stort format på panseret på bilen vår. Her har bilen stått siden, forteller Lars Petter som nekter å kjøre bilen etter påfunnet.

I alle disse åra har Lars Petter har aldri gjort noe i retur for disse spøkene, men Linns siste stikk fikk 43-åringen til å ta hevn.

– Nå er bilen lagt ut for salg, så får vi se om det er noen som hiver seg på. Og det er ikke mitt telefonnummer som står oppført i annonsen, smiler Lars Petter.

Men om det blir Linns siste stikk, er vanskelig å spå. For det skal mye til for at en spøk går for langt – i hvert fall ifølge henne selv.

– Det skal mye til, men jeg kjente litt på det før akkurat denne spøken. Jeg vet at han er glad i bilen sin og jeg vet hva han tenker om Manchester United. Jeg innrømmer at jeg satt og kladdet på nekrologen mens jeg ventet på at bilen skulle bli ferdig – sånn i tilfelle, ler Sæther.

– Har du fått mange henvendelser da?

– Jürgen Klopp ringte. Han tenker å konvertere til Manchester United og var på utkikk etter ny bil, smiler Linn Sæther.