(Nettavisen) Tønsberg-mannen ventet på kontrakt til å delta i serien «Professional Fighters League (PFL)», men fikk tirsdag den nedslående beskjeden. Kommisjonen i USA ville ikke godkjenne hans deltakelse fordi han ikke har nok MMA-kamper under beltet ennå.

– Jeg måtte ha godkjennelse fordi det er regler i USA som handler om at du må kunne vise til liknende erfaring når det er såpass mye penger involvert, sier Marthin Hamlet til Nettavisen og påpeker at han i stedet måtte vise til sin bakgrunn som bryter.

Den tidligere toppbryteren er ubeseiret på sine fem kamper i buret, og skulle etter planen være en del av PFL-turneringen i 2019.

 

Slik gikk det imidlertid ikke. Avtalen kunne blitt svært gullkanten for Hamlet, som ville fått 50.000 dollar for å avansere fra kvartfinalen, 100.000 for å avansere fra semifinalen, og 1 million dollar om han hadde gått helt til topps i lett tungvekt.

– Jeg hadde startet med en høy grunnlønn, ja, men jeg kan ikke stresse av den grunn.

De innledende kampene vil i år bli gjennomført i New York, hvor MMA nylig ble legalisert.

Amerikanske Sean O'Connell (21–10) gikk til topps i turneringen i Hamlets vektklasse i fjor, og kunne dra hjem over 8 millioner kroner rikere.

Hamlet har allerede sjekket ut flere av deltakerne i årets turnering, og mener han virkelig kunne hevdet seg.

– Det er mange av dem jeg hadde lekt med. Det var ikke noe «wow»-faktor, men jeg bruker dette bare som motivasjon. Det er deres bommert, og nå skal de få se en sulten ulv, forteller han og legger til at han velger å se lyst på nedturen.

Kampene i PFL foregår nemlig samtidig som hans kone venter parets andre barn.

 

Tilbud om «Looking for a fight»

Nedturen gjør at Hamlet nå må ty til plan B i 2019. Han forteller at han planlegger å gå to kamper med kort mellomrom for å holde formen ved like, men avslører at han også har et tilbud om å delta i en ikke helt ukjent TV-serie.

– Jeg har mulighet til å gå i UFC-programmet til Dana White, men det frister ikke så mye på nåværende tidspunkt, forteller han.

Programmet han snakker om er «Looking for a fight». Serien handler om Dana White, som sammen med to andre reiser rundt på ulike stevner og speider på MMA-prospekter, med en potensiell UFC-kontrakt i potten om talentene imponerer presidenten.

Hamlet anser imidlertid risikoen for stor om det skulle gå galt.

– Hvis du ikke når opp i serien, kan du bare glemme UFC, sier han og legger til at hans tyske manager allerede har vært i kontakt den største organisasjonen.

– Jeg er med i basen deres og kan bli kontaktet om noen trenger kamp på kort varsel, men det er helt uaktuelt for meg. Jeg skal være forberedt når noe sånt dukker opp.

 

Ubeseiret

Hamlet er fortsatt ubeseiret etter at han i 2017 bestemte seg for å bytte ut brytematta med MMA-buret.

Han har forholdsvis komfortabelt tatt fem av fem seire mot presumptivt svakere motstand, og slo sist polske Lukasz Parobiec på poeng i Cage Warriors Danmark i 2018.

Nå venter sannsynligvis to kamper på våren. 27-åringen har tidligere fått tilbud om å trene med de beste MMA-utøverne i USA, men velger å ha sin base på Frontline Academy i Oslo.

– Jeg må holde meg aktiv, og nå handler det om å lande kamper for å bygge record.