Gå til sidens hovedinnhold

Må ungdommen ha frihet til å få utløp for sin spenning? På bekostning av klimaet?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lørdag hadde TB et bilag som handlet om klima. Interessant lesing, og mange sider ble belyst av engasjerte mennesker, helst unge. Mye bra, men vi har dessverre noen hellige kuer blant oss, områder som ingen tør å nevne.

Jeg tenker på all burningen som ungdommen driver med, bensinslukere som raser etter veiene og legger etter seg en eim av eksos. Hvorfor er det ingen som nevner det? Må de ha frihet til å få utløp for sin spenning? På bekostning av klimaet?

Det samme gjelder selvfølgelig motorsporten i sin helhet. Forurensing i stor målestokk, men de blir fremstilt som helter. Trenger ikke å nevne navn engang. Skjønner jo at det er en morsom og spennende idrett, men bør man ikke tenke at det forurenser?

Les også

Her kjører bilene nesten i fronten på hverandre under kappkjøring

Tilslutt vil jeg nevne de årlige båtracene som blir arrangert her i byen. Det betyr ingen ting i den store sammenhengen, sier noen, men er ikke det også en del av den store miljøforurensingen?

Vi prøver å få utslippsfrie biler, båter og til og med fly, for å gjøre nødvendig transport mer miljøvennlig, mens det aldri blir stilt spørsmål med disse, egentlig unødvendige, aktivitetene.

Eller er det klimaets hellige kuer?

Kommentarer til denne saken