HØR TRAILEREN NEDERST I SAKEN

– 11. januar slipper vi fem episoder om Tjøme-saken. Podkast-serien har fått navnet Strandkongene, sier samfunnsredaktør i Tønsbergs Blad, Marie Olaussen.

Det er hun som har laget podkasten, godt støttet av Emira Holmøy, som sammen med Morten Wang har skrevet de aller fleste artiklene i Tønsbergs Blad om temaet. Et prisvinnende arbeid.

– Hva kan lytterne vente seg i podkasten?

– Tjøme-saken forsøkt satt i en historisk sammenheng. Hvorfor ble Tjøme et så attraktivt sted for ferierende? Hvorfor kom badepensjonatgjester hit på 40-tallet? Hvorfor ble de værende der? Og hvordan opparbeidet de seg store verdier i form av små hytter og eiendom? Og hvordan alt dette har skapt et press på strandsonen, forteller Olaussen.

I podkasten prater hun med kjente og ukjente kilder. Målet er at de fem episodene samlet sett skal gi lytterne en rød tråd i saken, hvorfor den er viktig – og samtidig et godt bakteppe før rettssaken starter 19. januar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det var sommeren 2017 at saken for fullt alvor sprakk. Da ble en byggesaksleder i Tjøme kommune suspendert fra sin stilling. Siden den gang har Emira Holmøy jobbet med saken. Vi snakker mange, mange timer med gravearbeid, som har resultert i flere hundre artikler.

– Det er en sak som har vært jobbet med i tre år. Det skal bli fint å høre den nå presentert som en helhet med en historisk sammenheng, sier Holmøy.

– Det er en vanvittig jobb Emira og Morten Wang har lagt ned i denne saken. Sakskomplekset er veldig komplisert, men forhåpentligvis klarer vi å gi lytterne en bedre oversikt gjennom podkasten, sier Marie Olaussen.

HER FINNER DU MANGE AV SAKENE SOM ER SKREVET OM DETTE TEMAET

Podkasten slippes 11. januar, og du finner den alle steder du normalt lytter til podkaster. Hver av de fem episodene er på 25 minutter. Du kan høre den i de vanlige podkastspillerne, og fra mandag av finner du episodene på tb.no/podkast.

Her kan du høre traileren. Trykker du på abonnér/subscribe, vil episodene komme automatisk inn i podkastspilleren din når de er klare. Det er gratis å høre Strandkongene.