Mange eldre homofile går tilbake «inn i skapet» når de kommer på sjukehjem

Ingen er fri før alle er fri, mener Rødt ved Ole Marcus Mærøe.

Ingen er fri før alle er fri, mener Rødt ved Ole Marcus Mærøe. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen er fri før alle er fri!

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Onsdag 10. juli arrangeres Pride i Tønsberg for første gang. Pride starta som minnemarkering etter Stonewall-opprøret i New York i 1969. Stonewall markerte starten på den moderne homokampen i USA og etterhvert resten av vesten. Det er en feiring av kjønns- og seksualitetsmangfold, og en påminnelse om at sjøl om mange rettigheter er vunnet i kampen for skeives rettigheter, har vi fortsatt et stykke igjen å gå.

Mange eldre homofile går tilbake «inn i skapet» når de kommer på sjukehjem. I skolegårdene er «homo» blant de mest brukte skjellsorda. Derfor bør Rosa Kompetanse inn i både utdannings- og velferdstjenestene våre.

Fortsatt møter LHBT-personer hets, trusler og vold fra de som ikke kan akseptere at folk er ulike. Nazister marsjerer i gatene igjen – med den motbydelige parola «knus homolobbyen». Formelle rettigheter er viktige, men det er like viktig å kunne leve sine liv frie fra forfølgelse, utrygghet og vold.

Rødt Tønsberg og Færder støtter opp om Pride-markeringa i Tønsberg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.