HØR HELE EPISODEN NEDERST I SAKEN

– Det er ikke alle par som har den samme innstillingen til hva pengene skal brukes til. Hvis jeg bruker masse penger på jenteturer til Marbella eller hele tiden shopper klær til meg selv, er det fint at de pengene går fra min konto, og ikke en felleskonto. Det kan bli veldig provoserende, sier finansrådgiver Hanne Solli i DNB Tønsberg.

Sammen med kollega Kamilla Elise Holt Utheim svarer på spørsmål om hvordan samboere og ektefeller bør organisere økonomien sin for å få et best mulig samliv.

– Det er så viktig å snakke sammen om penger. Både hva de skal brukes til og hvor mye penger hver av dere skal bidra med til en felleskonto. Det er ikke sikkert at det skal være like mye penger. Det snakker vi mer om i podkasten, sier Kamilla.

Artikkelen fortsetter etter bildet

Hannes morsomste råd er som følger:

– Sett av tid en eller flere ganger i året og få en skikkelig økonomisk gjennomgang. Det trenger ikke være kjedelig. Dere kan drikke litt vin mens dere lager budsjett og setter opp prioriteringene. Det kan faktisk være ganske sexy å snakke om økonomi, ler hun.

Flere skikkelig gode økonomiske råd får du i episode 25 av tb-podden: Slik unngår du at økonomien tar knekken på parforholdet