Da pandemien i sin tid slo inn fikk pensjonister og godt voksne all skyld for det som skjedde, til og med at arbeidsføre måtte holde seg hjemme i isolasjon. Her i byen fikk vi fra «eksperthold» beskjed om at dette var vår skyld, så var det folk flest som fikk kjeft før det var ungdommene våre som ble hoggestabber og til slutt er det nå er det alle som tør å våge seg ut på brygga om kveldene! Sånn er det bare, syndebukker det «må» vi ha!

Her om dagen var jeg på i byen for å handle litt grønnsaker, som omsettes i både innvandrerbutikker og i kjeder rundt omkring. Uansett hvor nå dette var så falt mitt blikk på en kunde, mann i dress, antakelig norsk, men hvem vet i disse tider. Med plastpose i en hånd sto han over en kasse med frukter og sjekket en og en frukt om de var ferske og passe modne før han la dem ned i posen.

Etter å ha kjent på nye frukter byttet han faktisk ut en og annen frukt fra posen og la de tilbake i kassa. Det tar jo litt tid å sjekke alle fruktene fra en kasse fra topplaget og helt til bunn før han fornøyd går mot kassa for å betale!

Kassadame så hva han holdt på med hele tiden, men sa ingenting!? Man vil da ikke skremme kunder som handler!

Nest kunde som ønsker å kjøpe samme type frukt vil da få ferdig befølt frukt, med eller uten smitte kanskje, som til alt overmål er ferdig mørna! Det er ikke rart at Korona og annet fanteri sprer seg når vi også lokalt gir beng i alle forholdsregler og helt uten respekt for andre oppfører oss på en slik måte!

Det er mange som nok syntes at det mases for mye om dette med smitte nå om dagene, men husk at det skal svært lite til for å hindre smitte om vi ønsker det. Vi vil vel alle leve som normalt, leve som før!

Tenk litt på det og vær ikke redd for å si fra i forretningen om det er noen som tukler med frukt eller mat der du handler, vi har jo alle et felles ansvar!