Kan det være så vanskelig? Tydeligvis, for hvert år går vi kollektivt i den samme fella. Nytt år betyr nye muligheter til å fortsette med forsettene som vi fortsatt ikke har fullført fra sist gang vi hengte en ny kalender på veggen. Når den personlige selvangivelsen er gjennomgått, er stort sett resultatet at vekta nok ikke har gått ned, lørdagsgodt blir fortsatt helgegodt med restespising på mandagen og O2-opptaket er ikke økt nevneverdig.

Men tidspunktet for å starte et nytt og bedre liv, er jo helt feil. Etter to måneder med overdrevent inntak av fett og sukker, skal vi kutte brått. Marsipangriser og ribberester kastes ut, og støttemedlemskapet på treningssenteret vekkes til live med minst en økt om dagen. Og dette på den mørkeste og kaldeste tida.

LES OGSÅ: Totalbeløp? Regningen er jo allerede skyhøy! Men hva skal du gjøre med en ventende kelner som kikker deg over skuldra?

Så derfor foreslår jeg i år å vente litt. I begynnelsen av mars er nok restene av julebrusen borte, og det begynner igjen å bli armslag på gruppetimene på aerobic og poweryoga. Dessuten vender lyset tilbake, så nå blir det lettere. Hadde det ikke bare vært for at påska nærmer seg med marsipan, pølsegrilling og kanskje utepils. Dessuten er det ikke noen vits å begynne å trene inne nå som det begynner å bli deilig ute.

(Saken fortsetter under bildet)

Nei, begynnelsen av mai må jo være det beste tidspunktet for forsetter. Da er det på tide å ta vårpussen på sykkelen og gjøre seg klar til å få på plass #sommerkroppen2019. Åtte uker intenst arbeid skal gi en kickstart på et nytt og bedre liv. Lange, lyse kvelder gir lyst til trening, og salat smaker jo så godt i varmen. Hadde det ikke vært for 17. mai, konfirmasjoner, bryllup, langhelger, pinse, sommeravslutninger og grillkvelder.

Det er en tid for alt, og juni må da være tiden for å stramme opp inntak og forbruk av kalorier. Hadde det bare ikke vært for sommerferien som nærmer seg som en norsk familiebil som er sluppet løs på Autobahn. Endelig skal vi nyte livet og slappe av etter en lang og mørk vinter, og hvem teller vel kalorier når standardkosten består av is, pølser, øl og brus? Vi fortjener dette siden vi må holde ut her oppe i nord.

Så jeg sier igjen, kan det være så vanskelig? I år er det bare å flytte nyttårsforsettene til begynnelsen av september. Ikke noe press, ikke noe stress og fortsatt er det lyst og trivelig ute. Dessuten er det bare noen få uker til julemarsipanen er i butikkene.

LES OGSÅ: Det er rosa som gjelder i oktober. Og nåde deg om du ikke kjøper noe rosa