(Gjengangeren)

I april lyktes han ikke med å kvalifisere seg til OL. OL-deltakelse hadde vært den store drømmen i mange år. En drøm det kostet mye å jage, mens belønningene var minimale.

– Det finnes ikke penger i bryting. Punktum. Jeg har levd på et minimum i alle år. Det er minimal markedsinteresse for brytesporten. A-stipendet fra Olympiatoppen er på 120.000 kroner. Det er nesten den eneste inntekten jeg har hatt i alle år. I tillegg er det veldig strengt lagt opp, man ofrer det meste av liv ved siden av for å være på leir og turneringer langt inne i østeuropeiske skoger. Jeg ville veldig gjerne til OL, og var motivert for det. Alt annet med bryting var jeg ferdig med, forteller Marthin Hamlet Nielsen, som likevel kun innvilget seg to uker fri etter OL-kvalifisering.

Så satte han i gang med neste kapittel av idrettskarrieren – Mixed Martial Arts, bedre kjent som MMA.

LES OGSÅ: – Litt leit at det glapp

Satser mot proffkarriere

Historien startet egentlig høsten 2015, under bryte-VM i Las Vegas. Rett etter ble han kontaktet av Blackzillians som er et profesjonelt MMA-lag. De lurte på om åsgårdstrandmannen ville vurdere en overgang til MMA. I så fall ville de være involvert.

– Det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at dette var veien jeg ville gå. Det er to sider ved dette her. Det er min passion som idrettsmenneske, men helt klart også en businesside. Jeg ønsker å få noe igjen økonomisk for det jeg driver med, sier Marthin Hamlet Nielsen.

 

Og i den profesjonelle MMA-verden er det penger å hente. Spesielt hvis man lyktes i å ta seg til den mest kjente organisasjonen – UFC.

– Målet er å gå proffkamper ganske raskt, jeg har et håp om det allerede i mars, sier han.

LES OGSÅ: – Beinbruddet har gitt meg ny giv

Debuten kommer 19. november i en amatørkamp i Birmingham i Storbritannia. Der møter han briten Michael Garbach, som står med to seire på to kamper.

– Jeg gleder meg veldig til kampen, til å gå inn i buret. Jeg merker veldig framgang fra trening til trening, sier Hamlet Nielsen, som i Norge trener hos Frontline Academy, hvor blant annet Norges mest kjente MMA-utøver Emil Weber Meek er tilknyttet.

 

Mye nytt

I MMA bruker utøverne teknikker fra en rekke forskjellige kampsporter, som slag, spark, bryting og submissions. Det siste er for eksempel låsninger som tvinger motstanderen til overgivelse.

– Det er boksingen jeg har jobbet mest med. Grappling (bryting) og å kontrollere motstanderen nede på matta har jeg full kontroll på. Spark har jeg jobbet litt mindre med. Det blir det mer av siden. Boksetreningen har gått veldig bra. Hovedfokuset ligger på å få inn rytmen med slag og spark og kombinasjoner av det som fører til takedowns. Utviklingen min har vært god, sier Hamlet Nielsen, som har funnet tilbake til gløden han mistet med brytingen.

– Helt klart. Nå har jeg det veldig gøy om dagen.