Mange trener for å gå ned i vekt, ekspertene mener at det alene ikke er så effektivt. Foto: Illustrasjonsfoto Les også Eksperter: Derfor går du ikke ned i vekt av treningen
PRISSJOKK: Denne handlekurven koster deg nesten 130 kroner mer enn for ett halvt år siden. Foto: Lena-Christin Kalle. Les også Prissjokk i lavpriskjedene: – Maset om at dagligvarebransjen er så billige er bare vås
TRAVELT: Det ble en litt uvanlig lørdag for de ansatte på Vinmonopolet, forteller butikksjef Renate Thorvaldsen. Mange fryktet at polet skulle stenge helt. Foto: Trude Brænne Larsesn Les også Vinmonopolet langt mer enn doblet omsetningen på lørdag: – Vi hadde nok noen kunder fra Moss også
GLAD FOR AT ALKOHOLSERVERINGEN ER TILBAKE: David Dörrich, daglig leder ved Kverneriet, mener det kommer veldig mange til gode at det nasjonale skjenkeforbudet oppheves natt til fredag. Foto: Knut-Erik Lahn Les også David er glad for at skjenkeforbudet er opphevet: – Dette helt avgjørende
MÅ HOLDE STENGT: Emma Ystebø, daglig leder hos Standard Kafé, håper folk støtter favorittene sine nå som restaurantene har fått lov til å servere alkohol sammen med maten: – Vi vil alle ha et uteliv i Tønsberg når dette er over. Foto: Knut-Erik Lahn Les også Emma (30) og resten av pubsjefene i byen må fortsatt holde stengt: – Det er forskjellsbehandling, men på et grunnlag jeg forstår
– POSITIVT: Øyvind Hagen mener det er positivt at serveringsbransjen kan servere alkohol sammen med matservering. Foto: Asbjørn Olav Lien Les også Øyvind er fornøyd med at ølkrana åpner: – Veldig positivt, da er det bare på med skoa og ut å spise
Julemat og alkohol kan bli plagsomt for magen og mange sliter med sure oppstøt og halsbrann i jula. Foto: Gorm Kallestad / NTB Les også Stadig flere får juleplagen – og «alle» gjør denne tabben: – Blir bare verre
Ringnes tilbakekaller julebrus og eplemost tappet på 0,33l blank glassflaske etter og ha avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen. Foto: Ringnes/NTB Les også Ringnes tilbakekaller julebrus og eplemost
Søtsakene blir trolig billigere neste år. Men det vil neppe vare lenge, om det blir rødgrønn seier i stortingsvalget i 2021. Foto: Geir Olsen / NTB Les også Billigere søtsaker kan bli kortvarig
2500 KRONER Saften med smak av julebrus ble utsolgt på rekordtid Nå tilbys den på finn.no for opptil 2500 kroner flasken Ordinær pris 40 kroner - Utrolig morsomt med en sånn mottakelse, sier Hilde Myhre fra Ås som hadde ideen og har smakt seg frem til braksuksessen Foto: Vivi Rian Les også Hilde (48) er hjernen bak julesaften som nå tilbys til blodpris: – Utrolig morsomt med en mottagelse over all forventning
Matilde Solbakken har figurert som «Camilla» i utallige Kiwi-reklamer de siste årene. Foto: Privat/Instagram/Kiwi Les også Matilde er landskjent som «Kiwi-Camilla»: – Mange tror jeg jobber på Kiwi
Har du kjøpt disse? Da bør du sjekke holdbarhetsdatoen. Foto: Norgesgruppen Les også Tilbakekaller rundstykker
NY KUNDEGRUPPE: Folk kommer fra hele Tønsberg for å handle i kjøttavdelingen til Roger Thøgersen på Meny Eik. Foto: Emira Holmøy Les også Roger (35) ble overrasket over hva kundene ville ha, men han angrer ikke et sekund på at han skaffet varene
DIREKTE: Programmet er klart for Bocuse d'Or Europe 2020. Pressefoto Les også Se Bocuse d'Or Europe 2020 direkte her torsdag og fredag
Regjeringen foreslår å endre sukkeravgiften slik at den ikke lenger vil ramme lettbrus. Foto: Terje Pedersen / NTB Les også Regjeringen varsler avgiftskutt på lettbrus
KJØPT INN FOR MYE: Daglig leder hos Bra og Billig, Benjamin Havre, gir nå ut gratis brød. Foto: Privat Les også Salget gikk ikke så bra som Benjamin hadde håpet. Nå gir butikken bort disse varene gratis.
DELER TIPS: Anette og Susanne Bastviken deler en rekke grønne tips i podkasten Fest og Forelesning. Foto: Julie Hrncirova Les også Susanne (28) og Anette (30) har ett spesielt råd til studenter: - Ikke bare er det miljøvennlig, men også superbillig
STENGTE DØRER: Nei, de har ikke lagt ned sushirestauranten ved stasjonen. Det bare virker slik. Foto: Øyvind Winding-Stavseth Les også Her har kundene møtt stengte dører lenge: – Vi har ikke lagt ned
TOMT: I den ellers velfylte smågodthylla til Kiwi Foyn, er det helt tomt for krokodiller. Foto: Hilde-Christine Brevik Les også Thilde bestilte 16 kilo av dette for få dager siden. Nå er det tomt: – Trenden har tatt helt av
LOKAL MAT: Prosjektleder Bente Bugge-Erlingsen i Skjærgårdsmat AS byr også i år på matfest, selv om arrangementet blir litt annerledes enn det i fjor. Foto: Dugagjin Osmanaj Les også Bente byr på lokal matfest i en hel uke: – Jeg gleder meg veldig!
Coop kaller tilbake Villfangede argentinske reker med cayenne, 170 gram kokte, etter mistanke om listeria i produktet. Foto: Coop / NTB scanpix Foto: Coop Les også Coop tilbakekaller argentinske reker
GÅR SÅ DET SUSER: Ole Bjørnar Rødje og Heidi Thorén Rødje (bilde) driver Kaffetid på Re-torvet. Foto: Privat Les også Det går så det suser for Heidi og Ole Bjørnar – nå utvider de kafeen: – Regnet ikke med at det skulle gå såpass bra
NY DAGLIG LEDER: Linne Aasland har hatt mange gjester innom i sommer. Foto: Amalie Andersen Les også Linne (30) har blitt daglig leder: – Sommeren har gått bra så langt
– ALL TIME HIGH: Slik har det sett ut i sommer foran Paparazzi. Foto: Øyvind Skavhellen Les også Paparazzi følger den gode trenden: – Det beste året vi har hatt noen gang
Folk strømmet til for å både kikke og smake på de forskjellige rettene. Foto: Malin Ljone Mørken Les også Matvognene er klare og folk strømmer til
MYE FOLK: Slik så det ut på food truck-eventet i fjor. Foto: Elvira Jeanett Kolsing Les også I helgen blir det liv og røre på Torvet: – Mat fra alle kriker og kroker
GÅR BEDRE ENN NOEN GANG: Tia Pettersson, eier av Esmeralda, har god grunn til å smile om dagen. Foto: Amalie Andersen Les også Aldri før har Tias restaurant hatt en bedre juli: – Det er mer trykk nå enn i julebordsesongen
TAR FERIE I SLUTTEN AV AUGUST: Silke og Ralf Reiche jobber natt og dag for å brødfø sommerfolket. Foto: Harald Strømnæs Les også Ralf og Silke har firedoblet bemanningen i sommer: – Vanligvis er vi tre på jobb, nå er vi tolv
MYE FOLK: Ingve Kjelsrud, her avbildet med kjøkkensjef Randy Nielsen, forteller at det har gått bedre enn forventet for restauranten på Kaldnes. Foto: Vegar K. Vatn Les også Ingve var spent da han åpnet ny restaurant i Tønsberg: – Har gått bedre enn forventet
1. PLASS I TØNSBERG: Daglig leder, Binod Giri, ved Bombay Tandoori forteller at det føles like bra å være på førsteplass på Tripadvisor, som å lese gode anmeldelser fra kundene. Foto: Henrik Ulrichsen Les også Folket har talt: Binod har den beste restauranten i by'n: – Oppmuntrer oss til å bli enda bedre
Denne gjengen på Brygga Pizza og Grill har rulla kebab i mange timer de siste to dagene. – Antall bestillinger har bare totalt eksplodert, sier Andreas Johansen. F.v: Andreas Johansen, Bahzad, Fatta og Dlman Ahmed. Foto: Malin Ljone Mørken Les også Gatekjøkkenet ringes ned av kunder som vil ta den helt spesielle utfordringen: – Det har tatt helt av!
PRISGAP: Mat er 57 prosent dyrere i Norge enn i EU-landene. Virke er kritisk til nivået på særavgiftene: - Det fører til et betydelig tap av arbeidsplasser og tapt verdiskaping i hele landet. Vi er langt over taket for hva som er hensiktsmessig, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør i Virke Handel. Foto: Foto: Nettavisen / Virke Les også Tallene som viser hvor dyrt det er i Norge: – Enormt og økende
RABATT: Varer du handler ofte kan du få personlige rabatter på hos både Rema og Coop, og det er gode penger å spare. Foto: Nina Lorvik (Mediehuset Nettavisen) Les også Så mye sparer du på dagligvarekjedenes fordelsprogram
– Ikke farlig: Ernæringsprofessor Jøran Hjelmesæth mener voksne fint kan drikke 4-5 liter lettbrus om dagen. Foto: Scanpix/Sykehuset i Vestfold Les også Professoren avliver myter om lettbrus: – Jeg skammer meg ikke
RABATT: Gazanfar Mumtaz (også kalt Roomi) er eier av to Big Horn-restauranter i Tønsberg. Nå vil han gi alle som kjører fra Sandefjord til Tønsberg for å spise, 20 prosent rabatt. Foto: Asbjørn Olav Lien (arkiv) Les også Vil gi «naborabatt» til sandefjordinger som vil nyte biff i Tønsberg
OPPGRADERER: Franchisetaker Magnus Dagestad i McDonald's er i gang med oppgradering av flere restauranter. Arkivfoto Les også I dag stenger McDonald's-restauranten – men så få de noe nytt
NYÅPNING: Sami Ali åpner dørene til det nye gatekjøkkenet i Stokke sentrum 11. mai. Foto: Privat Les også Sami Ali åpner nytt gatekjøkken – her blir det alt fra pizza til kurdisk tallerken
AVVIK: Extra og Rema var ikke like rimelige som Kiwi på mange av varene de skulle ha satt ned prisene på. Foto: Halvor Ripegutu Les også Dagligvarekjempe varslet priskutt. Nå innrømmer de feil: – De blir tatt med buksene nede
STOLT BESTEFAR: Egil Evensen måtte naturligvis innom da barnebarnet Vibeke (24) åpnet konditori i byen. Foto: Tomine Walmsness Les også Bestefar Egil måtte innom da Vibeke (24) åpnet: – Kan ikke huske at hun har snakket om noe annet
KONKURS: – Takk til alle våre hyggelige gjester, skriver daglig leder Are Frost på Facebook-siden til Café Jarlsø. Foto: Tønsbergs Blad Les også Kafeen er konkurs: – Det var ikke på denne måten det skulle ende
VONDT AV ANDRE: - Vi er i den lykkelige situasjon at vi ikke må permittere noen. Det er vi glad for, sier administrerende direktør Morten Gran i Grans Bryggeri. Selv om koronaviruset har gitt bryggeriet et oppsving, har han vondt av dem som er rammet. Foto: Per Langevei Les også Grans selger mye mer øl og brus enn normalt, men gnir seg ikke i hendene: – Vi feirer ikke høylytt. Dette er en trist tid for mange.
ITALIENSK KONFEKT: Det er lov å kose seg litt. Inge Solheim fra Åsgårdstrand handler godsaker til kona og seg selv i den nye butikken DiaManz Culinaire. Foto: Øyvind Winding-Stavseth Les også Endelig får Inge kjøpt konas favoritter midt i Tønsberg: – Nå slipper jeg å dra helt til København
DA DET VAR LIVLIG: Brygge-restaurantene en sen høstkveld i fjor, med folk ved alle bord ute og inne. Området er på mange måter selve bildet av Tønsberg. Nå holder de fleste spisestedene i byen stengt, svært mange er permittert. Og alle er spente på når livet vender tilbake til den livlige normalen for Brygga og resten av byen. Foto: Asbjørn Olav Lien Les også Noen få spisesteder holder åpent, hundrevis er permittert: – Vi stenger fordi Tønsberg er blitt en spøkelsesby