Gå til sidens hovedinnhold

Rebellen Luis Pato

Artikkelen er over 6 år gammel

Luis Pato er vel den portugisiske vinmaker som er best kjent utenfor Portugal, og hans viner serveres på prestisjefylte restauranter rundt i verden.

I regionen Beiras er Baga den vanligste røde druesorten. Denne tanninrike og vanskelige druen har Luis virkelig klart å få de mest elegante viner ut av. Luis Pato er stolt av sitt navn og av sine døtre. Pato betyr and, og hans tre døtre har fått hver sin and som symbol på etikettene. Det er en fest å besøke Luis Pato, så det kan anbefales på det varmeste. Om du ikke får til det, prøv gjerne en av hans viner.

Touriga Nacional 2011 (129,-). Duft preget av morell og kirsebær med hint av krydder og balsam. Smak med god friskhet og lengde. Laget på portvinsdruen TN. Bestillingsutvalg.

Vinhas Velhas 2012 (149,90). Nydelig duft av mørke kirsebær. Krydret, kompleks og intens. Smak av mørke frukter med stor intensitet. Tett og strukturert vin med god syre. Lagringsdyktig. Bestillingsutvalg, men finnes i Sandefjord.

Maria Gomes Branco 2012 (119,90). Aromatisk duft av moden melon. Frisk smak med preg av moden frukt. Ren og elegant. Bestillingsutvalg, men finnes på Tjøme.

Vinha Formal 2010 (229,-). Fantastisk fet og aromatisk duft med slående mineralitet, frisk sitrus og merkbare tanniner. Strukturert og fast smak. Kompleks, kraftig og intens. Bestillingsutvalg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.