Libanesisk krutt

Chateau Musar 2004 (varenr. 1005301, kr 279,90, basisutvalg)

Chateau Musar 2004 (varenr. 1005301, kr 279,90, basisutvalg)

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En klassiker fra et land få forbinder med god vin.

DEL

Denne ukens rett er relativt lett i stilen. Sprøstekt kyllinglår servert med plommechutney – enkelt og greit. Chutneyen er smaksatt med kanel, anis og rødløk, og bidrar med litt sødme og krydderpreg. Her trenger vi en relativt lett vin uten for mye fylde, samtidig som den må ha litt sødmefull, krydret frukt.

Kvalitetsdråper

Dette finner vi i en legendarisk vin ved navn Chateau Musar, som kommer fra Bekaadalen i Libanon. Vineriets grunnlegger, Gaston Hochar, har siden han plantet sine første vinstokker på 30-tallet, laget vin av høy kvalitet med tydelig inspirasjon fra Bordeaux. De senere årene er det barn og barnebarn som har videreført tradisjonen, med et like imponerende kvalitetsnivå på vinene. Vinene er laget på sørfranske druetyper (pluss noe Cabernet Sauvignon) som takler det varme klimaet godt. Resultatet er viner med overraskende eleganse og ofte et markant krydderpreg.

Matopplevelse

Ukens anbefaling er Chateau Musar 2004 (varenr. 1005301, kr 279,90, basisutvalg). Vinen har en moden aroma av anis, tjære, krydder, røde bær, pepper og et hint av lær. Smaken er middels fyldig med god syrestruktur og saftige tanniner. Frukten er sødmefull og utviklet, og har et tydelig, men elegant krydderpreg.

Til kyllingen passer den relativt lette vinstilen utmerket. Det krydrede fruktpreget er perfekt sammen med plommechutneyens smak av anis og kanel. Kombinasjonen anbefales alle som har lyst på en matopplevelse med en fin, spicy touch.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken