Vinen er fremstilt ved å gjennomgå en annengangsgjæring på flaske. Dette gir små, lette bobler i tillegg til en duft av gjærbakst når den lagres lenge på bunnfallet som dannes i flasken. Kombinasjonen av lett sødme og høy syre gjør at vinen egner seg ypperlig til alt fra sjømat til norsk husmannskost. Er maten fet og kraftig, vil champagnen rense godt opp i munnen.

Akkurat nå kan du få kjøpt en champagne det vil være en fryd og servere til fårikål. Den er på testsalg, men finnes både på Polet både i Tønsberg og Sandefjord. Vinen er produsert av det lille kooperativet Palmer i Reims og er modnet hele 42 måneder på bunnfallet i flasken. Druene høstes for hånd før de transporteres til produksjonsanlegget og presses nennsomt. Kooperativet har i dag 365 hektar vinmarker, hvorav 180 hektar er cru-klassifisert.

Champagne Palmer Brut Réserve (270,-). Dufter av friske, grønne epler, fersken, mandel og gjærbakst. Tørr og god med nydelig syre og flott munnfølelse. Mye champagne for pengene!