Gå til sidens hovedinnhold

Gode kjøp fra ukjente strøk

Artikkelen er over 7 år gammel
Fra Marcillac i sørvest Frankrike kommer vinen Lo Sang del Païs. En veldig god vin til kylling, svin eller fisk som sei eller torsk med smakskraftig tilbehør laget på den lokale druen mansois. En god hverdagsvin med andre ord, og en utfordrer til mange rimelige viner. Takket være en håndfull produsenter tar fortsatt bryet med å vedlikeholde den lange vintradisjonen i dette bortgjemte og vakre området.

Lo Sang del Païs 2012 (129,90). Klar kald rød. God duft med mye karakter. Fyldig anslag, god syre, sitter godt, frisk og bringebærpreget avslutning. Passer til lyst kjøtt og hvit fisk med mye smak i tilbehøret. Bestillingsutvalg 4873901.

Montenegro forbindes kanskje mest med MGP-deltakelse, men er like fullt en relativt betydelig vinproduserende region med 2200 år lange vintradisjoner. Statens største produsent, Plantaže har sågar Europas største «enkeltvinmark», på 2310 hektar, for øvrig 54 prosent av Montenegros vinmarkareal. Nå er ikke det en kvalitet i seg selv, men faktum er at giganten på tross av dette leverer druetypisk og karakterfull vin til en gunstig pris.

Plantaze Vranac Pro Corde 2005 (126,50). Dyp ung rød. Fin mineralsk duft, noe jordsmonn, røde og mørke bær. Fyldig saftig anslag med god syre og fine slanke tanniner. Frisk avslutning. En god rødvin som er drikkeklar nå. Bestillingsutvalg 4948901.

.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.