Kunstneren Jarle Rossland har designet etiketten. Valget av produksjonssted knyttes til at norske vikinger ofte reiste til Nord-Spania. Dette markeres årlig med flere vikingefestivaler i området.Druematerialet i Saga Oseberg-vinen kommer fra Eguren-familiens egne vinmarker i hjertet av Rioja Alavesa. Kunstig vanning av druerankene er ikke tillatt og innhøstingen foregår maskinelt. Produsenten er opptatt av tradisjon og benytter både franske og amerikanske eikefat til lagring av vinene. Samtidig fokuseres et på bruk av moderne teknologi gjennom hele vinifikasjonsprosessen.

Eguren Ugante produserer i alt seks viner, hvor av fem er røde og en hvit. Sistnevnte er laget på viura druen. I de røde vinene blir hovedsakelig temperanillo og grenache benyttet.

I tillegg til Saga Oseberg, finnes to viner til fra produsenten på Polet. Dominio de Ugarte Reserva 2005 (189,90) og Heredad Ugarte Crianza 2008 (145,-).

Ugarte Saga Oseberg 2011 (144,40). Duft av mørke bær med innslag av blomster og krydder. Rund og lettdrikkelig. Brukbar fylde. En god vin som vin mange vil like. Selges fra Polet i Tønsberg og på Teie i et begrenset antall. En del av fortjenesten går til Stiftelsen Nytt Osebergskip.