Hvitvin til makrell

Lagre vinspalten på telefonen din ved å skanne denne koden.

Lagre vinspalten på telefonen din ved å skanne denne koden.

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mange har prøvd å drikke hvitvin til makrell og oppdaget at det rett og slett ikke smaker godt. Smaken av fisken blir intens og stanger mot vinen. Makrell er fet og med mye smak. Velger du feil vin, kan derfor opplevelsen bli dårlig. Men, det finnes hvite viner som er perfekte til den norske sommerdelikatessen. Her er noen:

Wittmann Estate Trocken Riesling 2011 (159,-). Ren og frisk duft med hint av mineraler, grønne epler og sitrus. Fersk og delikat frukt med nydelig konsentrasjon på smak. Lang og tørr avslutning. Basisutvalg 2083001.

Pazo de Señorans Albariño 2011 (175,90). Dette er en vin med duft av lime, sitron, pære, eple og urter. Smaken er fyldig, med stram og frisk syre. Vinen renser bra opp mellom munnfullene med makrell. Utsolgt fra leverandøren, men finnes både i Tønsberg og Sandefjord. 4534801.

Collestefano Verdicchio di Metelica 2010 (129,90). Frisk og tiltalende vin med innslag av epler, blomster og mineraler på duft. Fyldig og syrlig vin med god lengde og fast avslutning. Mye vin for pengene. Bestillingsutvalg 5180801, men finnes på Tjøme.

Les Fumées Blanches Sauvignon Blanc 2011 (99,90). Overraskende bra sauvignon blanc fra Sør-Frankrike. Aromaer av blomster og melon. Har akkurat en ørliten sødme til å gi vinen en harmonisk totalsmak. Middels fyldig. Frisk. All round vin til alt som trenger litt friskt tilbehør i glasset. Basisutvalg 4733901.

Artikkeltags