Økologisk, godt og rimelig fra New Zealand

Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Yealands Estate har stor fokus på at vinproduksjonen skal være miljøvennlig. Sauene som beiter mellom vinrankene sørger for naturlig gjødsling samtidig som de fjerner ugress. Filosofien er å påvirke miljøet minst mulig, og at det skal brukes økologiske materialer der dette kan gjøres. Flaskene er laget av resirkulert glass, og kassene av resirkulert papp. Kraften kommer fra vindmøller og solpanel, og målet er at produsenten på sikt skal bli helt selvforsynt med strøm.
Men det viktigste av alt er at Yealands leverer gode viner til en rimelig penge.

Land Made Riesling 2013 (125,-). Dufter umiskjennelig av riesling, med preg av sitron og eple. Saftig smak av sitrus med innslag av honning, blomster, mineraler, fersken og urter. Passer til fisk, skalldyr og asiatisk mat. Bestillingsutvalg 945901.

Land Made Sauvignon Blanc 2013 (129,90). Frisk og korrekt sauvignon blanc med duft av solbær, stikkelsbær, asparges og sitrus. Velbalansert vin med mineralsk karakter og tørr og frisk avslutning. Anvendelig vin som passer som aperitiff, til fisk, skalldyr og asiatisk mat. Bestillingsutvalg 045901. Bestillingsutvalg 945801.

Land Made Marlborough Pinot Noir 2012 (159,90). Dufter av bringebær og kirsebær. Smaker som en europeisk pinot noir, men koster langt mindre i tilsvarende kvalitet. Lettdrikkelig og harmonisk. Bestillingsutvalg 563801, men finnes i Re.

Artikkeltags