– Vi påvirker våre vinplanter så lite som mulig, sier Enrico Rivetto, der han står sammen med oss i solskinnet nedenfor vingården Lirano i Piemonte. Som fjerde generasjons vinmaker har han tradisjoner å ta vare på, samtidig som han ønsker å gå egne veier. Her brukes hverken kunstgjødsel eller andre kjemiske preparater. Resultatet er rene og friske viner som fremfor alt dufter og smaker av druen de er fremstilt av.Vi har tilgang til syv av Rivettos viner på Polet. Prøv gjerne en av disse:

Rivetto Langhe Naschetta 2010 (245,80). Spennende og frisk hvitvin laget på den lokale druen Naschetta. Dufter av sitrus og gresskar. Tykk og behagelig munnfølelse, med lang og elegant ettersmak. Bestillingsutvalg 9748601.

Rivetto Barbera d’Alba Zio Nando 2006 (210,-). Dufter av solmodne, mørke bær. Strukturert og kraftig med godt integrerte tanniner. Strålende til pasta og lette kjøttretter. Bestillingsutvalg 5892001.

Rivetto Serralunga Barolo 2005 (320,-). Dufter av roser, modne røde bær og fennikel. Tilgjengelig og lettdrikkelig til Barolo å være, god frukt og myke tanniner. Elegant munnfølelse. Høyt premiert i internasjonal vinpresse. Bestillingsutvalg 5856301.