Veneto ligger i det nord-østlige hjørnet av Italia, og er landets største vinproduserende region. Selv om regionen historisk er kjent for masseproduksjon av billigvin gjennom de store kooperativene og de store vinhusene, leverer mange uavhengige småprodusenter i stadig stigende grad kvalitetsviner. Internasjonalt er det amarone og ripasso laget på tørkede/delvis tørkede druer, samt valpolicella og soave som forbindes med Veneto.

Valpolicella DOC omkranser byen Verona på nordsiden og består av nord-sydgående dalfører ved foten av Monti Lessini. Classico-området ligger nærmest Gardsjøen som bidrar med varme. På etiketten angis det om vinen er fra Classico-området som inkluderer Negrar, Fumane, San Pietro og Novare. Når Superiore føyes til, indikerer det vin lagd av mer modne druer og med lengre lagring hos produsenten.

Disse to tilhører sistnevnte kategori, og er noe av det aller ypperste som i dag kan kjøpes av rød, standard valpolicella (uten tørkede druer). De koster litt, ja, men de er det verdt hver krone!

Tedeschi Maternigo Valpolicella Classico Superiore 2011 (229,10). Veldig god duft av røde og mørke bær, kirsebær, krydder, fat, høy og jordsmonn. Saftig anslag, frisk syre, behagelige tanniner og lett bitter avslutning. Strålende! Til lyst kjøtt. Bestillingsutvalg 1108201.

Bussola Valpolicella Classico Superiore 2009 (299,90). Kraftig og mørk med duft av tørkede frukter, mørk sjokolade, anis og julekrydder. Sødmefull og intens. Lang, frisk smak. Bestillingsutvalg 3360401.