Vin til elg

Fra Bordeaux.

Fra Bordeaux. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Elg har en moderat viltsmak, derfor har tilbehør og saus mye å si når vi skal velge vin.

DEL

Elg er det viktigste jaktbare viltet vårt. Kjøttet kan brukes både som biff, roastbiff og steik, det kan graves, spekes eller brukes i viltgryte. Elgkjøttet har en grov tekstur som kan minne om storfekjøtt, men det er mye magrere og kan virke litt tørt. Det har en moderat viltsmak, derfor har tilbehør og saus mye å si når vi skal velge vin.

Chateau Vieux Bonneau 2007, Bordeaux (159,90). Rik og tett duft av mørke bær, mineraler, eik og sjokolade. Rik og bløt også i munnen med behagelige tanniner. Allerede god, men holder i noen år til. Bestillingsutvalg, men finnes på Nøtterøy.

Torre Albeniz Riserva 2008, Ribera del Duero (210,-). Spania. Har alt. Mørk, tykk og konsentrert fruktighet med duft av kjøtt, lakris og vanilje. Flott balanse mellom fruktsødme og tørrstoffer. Strålende vin som er nesten fullmoden. Bestillingsutvalg, men finnes både i Tønsberg og Sandefjord.

Chateau Musar 2005, Libanon (284,90). Eksotisk og konsentrert duft med tørket frukt, fiken og dadler. Fyldig smak av moden frukt med god balanse mellom sødme og syre. Sitter veldig lenge i munnen. Basisutvalg.

Artikkeltags