Til det røkte pinnekjøttet passer en vin som er frisk, og som gjerne har en tydelig og sødmefull frukt. Til det salte og tørkede pinnekjøttet trenger vi både syre og friskhet for å balansere fettet. Prøv en av disse:

Molitor Zeltinger Sonnenuhr Riesling Kabinett 2012 (148,90). Frisk, tiltalende og typeriktig Mosel kabinett med innslag av epler, blomster og skifermineraler på duft. Slank vin med lett sødme, strålende syrestruktur, god lengde og eplepreget avslutning. Til det røkte kjøttet. Basisutvalg.

Fetzer Valley Oaks Zinfandel 2011 (119,90). Rødfiolett på farve. Mørke bær i duften, med hint av lakris og mørk sjokolade. God fylde med fin fruktighet, passe syre og en lang ettersmak med fine tanniner. Til det røkte kjøttet. Redusert pris. Basisutvalg.

Gentil Hugel 2012 (124,90). En gammel traver som stadig holder et høyt nivå. Dette er Hugels enkleste vin, en blanding av flere druesorter. Spiller på det fruktige, aromatiske og friske. Lime, modne epler og noe tropiske frukter. Fin mineralsk undertone. Fruktig, men tørr og passe stram smak. En herlig allrounder av en matvin. Til det salte kjøttet. Basisutvalg.

Fenocchio Barbera d’Alba Superiore 2010 (149,90). Dyp kald rød. Kjøttfull duft med stalltoner, mørke søte bær og jordsmonn. Bløtt med fin syre og slanke tanniner. Saftig avslutning med god bærsødme. Til det salte kjøttet. Basisutvalg.