Matsvinn i Tønsberg kommunes virksomheter må reduseres

Av

Tønsberg kommune må starte jobben med å få redusert matsvinnet. Flere kommuner har allerede startet arbeidet, nå er det Tønsbergs tur. Arbeiderpartiet har allerede løftet forslaget politisk og høyt på agendaen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er både dyrt og lite god ressursutnyttelse at mat går i søpla, og det er ikke bærekraftig. Det er vanskelig å anslå hva en kilo mat koster, men med mange tonn mat som ikke blir spist, dreier det seg fort om store beløp årlig. Det er en god grunn til at kommunen må starte jobben for å få redusert mengden.

LES OGSÅ: Følg maten!

Å redusere matsvinnet skal innarbeides i klima- og energiplan som et mål. Vi vil foreslå 20 prosent reduksjon innen 2025. Kommunens ansatte på våre sykehjemskjøkkener og i hjemmetjenesten skal motiveres til å treffe tiltak som resulterer i en reduksjon av matsvinnet.

I løpet av våren vil Arbeiderpartiet be rådmannen utarbeide en sak til politisk behandling for å starte arbeidet med matsvinnet i kommunen snarest mulig.

LES OGSÅ: I 2019 reddet Vestfoldinger 39.200 måltider fra å ende i søpla takket være en app

Vår politiske plattform med Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet har vi ambisiøse mål, og ønsker å gjøre Tønsberg til en foregangskommune i å tenke miljøvennlig, og det skal gjenspeiles i alle ledd av organisasjonen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken