I Filippinsk kampsport konkurreres det i stokkekamp, både en og to stokker og med og uten kroppsbeskyttelse. Kampene varer 1 til 2 minutter og det er den som skårer flest poeng på motstanderen som vinner.

Det var egen klasse for de som ikke har mye erfaring med konkurranser. I denne klassen ble det storeslem til Tønsberg. Begge utøverne fra Tønsberg slo ut all motstand og møttes i en forrykende gullfinale. Denniz Skontorp tok gull og Vidar Jensen sølv etter en kamp som holde høy kvalitet. I kamp med to stokker endte Fredrik Bakke-Ortiz på 3 tredjeplass etter å ha vunnet bronsefinalen mot Henning Hansen som også er Tønsberg og er hovedtrener i klubben. I klassen uten beskyttelse bruker man stokker som er litt polstret. I tungvekt uten beskyttelse ble det igjen gullfinale for Tønsberg og denne gangen var det Henning Hansen og Vidar Jensen som møttes. Det ble en oppvisning i gode teknikker hvor Hansen trakk det lengste strået denne gangen.

Filippinsk kampsport er meget allsidig og passer for alle. Kampsporten er i god vekst og helgens resultater viser at nivået I Tønsberg er meget høyt. Deltakerne fra Tønsberg har nå satt som mål å delta i VM neste år.

Fra venstre: Denniz Skontorp (gull), Henning Hansen(gull), Fredrik Bakke-Ortiz(bronse) og Vidar Jensen(2xsølv)