Gå til sidens hovedinnhold

Medlemskap i Lions

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lions Club Sem er distriktets største Lionsklubb med 40 kvinner og menn som ønsker å bruke noe av sin fritid til å hjelpe andre. Medlemskap i Lions skal også gi mulighet til personlig utvikling og inspirasjon i et miljø preget av vennskap og entusiasme. Lions er politisk og religiøs nøytral, og har et felles verdigrunnlag og felles mål. Lions oppgave er å skape forståelse for verdens behov for humanitær hjelp, og yte frivillig innsats med lokalt engasjement og internasjonalt samarbeid.

Lions Club Sem fyller 50 år i 2020. Da inviterer vi Tønsbergs befolkning til gratis konsert på Hotel Klubben torsdag 16. april. I forbindelse med jubileet ønsker vi også å gi gaver som kommer kommunens befolkning til gode.

I forbindelse med den tradisjonelle Lions Høstkonsert og 50-årsjubileumet i 2020 skal vi dele ut Lions Kulturpris, fortrinnsvis til en ungdom for sin kunstneriske innsats og utvikling. Profesjonelle aktører skal velge ut kandidaten.

Lions Club Sem retter sitt arbeid hovedsakelig mot barn og unge i lokalmiljøet. I snart 20 år har vi samarbeidet med ungdomsskolene i Tønsberg kommune om et rusforebyggende og holdningsskapende prosjekt som vi har kalt Skoleprosjektet. Skoleprosjektet er et tilbud til elevene i 8. – 10. klasse med fokus på sosialisering og å skape gode holdninger blant de unge. Det arrangeres leir på Hudøy for elevene i 8. klasse, miljødag på Ilene Våtmarkssenter for 9. klassingene og aktivitetsdag hos Aktiv Fritid på Tjøme for 10. klassingene. Programmet finansieres i sin helhet av Tønsberg-kalenderen. Kalenderen lages i samarbeid med elevene, og skolene samarbeider om salg av kalenderen. Dermed finansierer elevene sitt eget prosjekt.

Som en naturlig videreføring av Skoleprosjektet, er LC Sem en av fem lionsklubber som bidrar økonomisk i arbeidsformen «Bry deg uteliv» Tønsberg, et samarbeidsprosjekt med Norsk Narkotikapolitiforening Vestfold, politiet, Tønsberg kommune og utelivsbransjen for å bekjempe bruk og salg av narkotika på utestedene i Tønsberg.

Medlemmer i Lions Club Sem er engasjert gjennom sommeren av Tønsberg kommune til ukentlig å rydde i Gunnarsbøparken. LC Sem har også samarbeid med NAV i forbindelse med integrering og språk-kaféen ved Tønsberg Læringssenter.

Lions Club Sem er tilknyttet Lions Club International – verdens største plattform for humanitært arbeid. Lions har gjennom sine prosjekter reddet synet på ca. 35 millioner mennesker. Lions gjennomfører verdensomspennende vaksinering av barn mot meslinger. Lions driver undervisning og informasjonsarbeid for barn og unge i mange land. Ved katastrofer og ulykker samarbeider Lions med blant annet Røde Kors, Leger uten grenser, Redd Barna og Kirkens Nødhjelp.

Lions Club Sem tar gjerne imot nye medlemmer. Nylig mottok Lions Club Sem utmerkelse som beste Lionsklubb av totalt 90 klubber i rekruttering og medlemsutvikling. I LC Sem møtes vi på Hotel Klubben en gang i måneden til klubbsaker, eksterne foredrag og hyggelig sosialt samvær. Noen medlemsmøter kombinerer vi med bedriftsbesøk.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.