OPPDATERING: Politiet melder dette på Twitter klokka 21 onsdag kveld: Politiet mottok idag 2 meldinger mulig "lokkemenn" Disse meldingene er nå sjekket ut av politiet, og det viser seg at begge meldingene var overdrevne. Ut fra etterforskningen så langt, er det ingen holdepunkter for at barna har vært utsatt for reelle "lokkemenn".

Det var rektor Steinar Henriksen ved Presterød skole som opplyste om hendelsen i dag i en melding til foresatte ved skolen.

Tidligere onsdag ble det meldt om at en gutt på 12 år skal har vært forsøkt lokket med godteri like ved Torød skole på Nøtterøy.

– Løp fra stedet

– Elevene lekte ute ved A-bygget ut imot Valløveien da en mørk bil stanset overfor dem. En mann kom ut og ønsket at elevene ble med i bilen mot at de fikk godteri. Eleven løp fra stedet og varslet ansatte, opplyser Henriksen.

Skolen har kontaktet politiet og vært i kontakt med foreldrene til de berørte barna.

– Vi vil være særlig oppmerksomme på slike situasjoner i de nærmeste dagene, understreker rektor.

 

– Ønsker opplysninger

Ved operasjonssentralen hos Politiet Sør-Øst opplyses det om at de er blitt varslet om denne episoden.

– Så veldig mye konkret om hva som faktisk har foregått her, det vet vi foreløpig ikke, forteller operasjonsleder Rune Hunshamar hos politiet.

Han oppfordrer imidlertid alle som eventuelt måtte vite noe om episoden, om å kontakte politiet.

– Om noen kan hjelpe oss med å kaste mer lys over denne episoden eller på annen måte hjelpe oss til å få større klarhet i hva som har foregått her, oppfordrer vi dem til å ta kontakt med oss på telefon 02800, sier operasjonslederen.