Det melder Vårt Land (ekstern lenke).

Pokerforbundet går dermed i fotsporene til Norsk Håndballforbund. I januar gjorde forbundet det klart overfor Tønsbergs Blad at de dropper alle arrangementer på kjempearenaen i Stokke. Begrunnelsen var den samme, de nære forbindelsene mellom Oslofjord Convention Center (OCC) og Brunstad Christian Church (BCC), og organisasjonens restriktive homofilisyn.

«I samråd med ansvarlig NM-arrangør har vi tatt en avgjørelse om at vi ikke ønsker å ha fremtidige NM på Oslofjord Convention Center, grunnet den sterke koblingen til Brunstad Christian Church», siterer Vårt Land fra Norsk Pokerforbunds Facebook-side. Og videre:

– Ikke forenlige verdier

«BCCs verdier er ikke forenlige med Norsk Pokerforbund sine. Poker er et inkluderende spill hvor alle er velkomne uavhengig av livssyn og legning».

Sigurd Eskeland, president for Norsk Pokerforbund, sier til Vårt Land at det først og fremst handler om BCCs syn på homofili:

– Det er et verdispørsmål for oss. Vi er en medlemsorganisasjon med fokus på å være åpne og inkluderende. Når vi legger arrangementer til OCC, må vi også legge penger der. Det synes vi ikke er riktig. Vi vil heller legge penger på steder som ikke har den koblingen.

I dialog

Administrerende direktør Stian Fuglset i OCC sier til Vårt Land at stedet er åpent for alle, uansett legning, tro, hudfarge eller meninger.

– Dette vil vi gå i dialog med Pokerforbundet om, og vi håper de vil revurdere avgjørelsen som vi opplever bygger på en misforståelse. La det ikke være noen tvil: Alle er velkomne på Oslofjord, uavhengig av livssyn og legning, sier han til avisen.