Hvor er pensum i voksenlivet??

Eivor Jerpåsen

Eivor Jerpåsen Foto:

I går fikset jeg gressklipperen min helt selv. Uten å ringe pappa. Og da det dunket under bilen på E18, fikset jeg det helt selv også.

DEL

MeningerMed to leilighetskjøp, ny jobb og singellivet det siste året, har jeg rast inn i voksenlivet. Stort sett uten kontroll, jeg bare henger på toget som går, enten jeg vil eller ei. Læringskurven har vært bratt.

Skolevesenet har lært meg om elektroner og protoner, jeg vet hvilket år den franske revolusjonen var, kan sitere en filosof eller to, og har snart ti år bak meg som journalist. Men hvorfor har ingen gitt meg pensum til voksenlivet?

46 prosent av 900 foreldre til barn i grunnskolealder sier at de er «svært bekymret» eller «bekymret» for at barna deres får dårlige økonomiske vaner i en undersøkelse Respons analyse har gjort for Sparebank 1, og mange unge mellom 19 og 29 år vedgår at de livnærer seg på kreditt. Etter mange år med varsko blir endelig personlig økonomi en del av pensum i grunnskolen neste høst, men hva med alle de andre spørsmålene som dukker opp?

For hvordan går du inn i lønnsforhandlinger? Bør du ha annuitetslån eller serielån? Er det nødvendig med uføreforsikring? Hva gjør du når det plutselig lekker fra badet og ned på kjøkkenet? Hva er den beste åpningsreplikken på Tinder og hvordan holder jeg liv i blomstene?

Heldigvis er jeg ikke alene om å klø meg i hodet over alle disse spørsmålene. TB-journalistene Julia (22) og Benedicte (30) diskuterte kjærlighet, dating og voksenpoeng ved kaffemaskinen, og oppdaget at de begge hadde mange ubesvarte spørsmål om steg inn i voksenlivet, som man ofte ender opp med å måtte lære seg selv.

Jakten på historiene fra de unges virkelighet har resultert i en drøss med gode saker. Noen tips og råd til både økonomi, kjærlighet og livsmestring, men også inspirerende historier fra unge mennesker som tør å satse på drømmen sin.

(I tillegg anbefaler jeg alle alltid å ha en solid gaffateip tilgjengelig!)

God lesing!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags