Når jeg skriver om slikt et følsomt og sensitivt tema tenker jeg mange blir ubekvemme. De tenker kanskje at jeg ikke kan skrive om slike ting fordi jeg ikke har vært i den situasjonen at jeg har voldtatt noen. Men jeg trenger ikke være i en situasjon der jeg dreper noen for å kunne hate mordere, jeg trenger ikke stjele noe for å mislike tyver og jeg trenger ikke voldta noen for å hate voldtektsmenn. Og for at dette er sagt, kvinner voldtar de også.

Men nå er jeg ikke her for å skrive om kvinner som voldtar, selv om det burde skrives mer om også dette. Jeg er her for å skrive om at voldtekt er tabu. Vi snakker ikke om voldtekt på den måten man burde snakke om det på, kanskje vi ikke snakker om det fordi det er ubehagelig. Det som er ubehagelig, er at minstestraff på voldtekt ifølge lovdata.no og straffelovens § 292 er 3 år.

 

Tenk dere at for å ødelegge livet til en annen person så kan du være så heldig at du bare får 3 år i fengsel. Voldtektsofferet klarer kanskje aldri å komme seg ut i det offentlige igjen, mens du kommer deg ut i det offentlige etter tre år. Hvis du i det hele tatt blir anmeldt og dømt.

Mange tier om overgrep

Mange voldtektsofre tier om overgrepet, de holder munnen sin lukket og bærer på smerten alene, uten hjelpen eller støtten de trenger. Mange voldtektsofre får etter overgrep problemer med både søvn og det sosiale. I følge krisepsyk.no opplever 15-20% av voldtektsofre depressive symptomer etter et år.

 

Mens jeg skriver dette, blir en, et eller annet sted, voldtatt. Det tenkte du vel ikke på? At mens du kanskje ligger godt pakket inn under dyna eller sitter i stolen inne på det varme rommet ditt, blir en helt uskyldig jente eller gutt voldtatt. Eller mens du leser dette, tenker du kanskje over da du selv ble voldtatt. Kanskje på en fest? Kanskje i en gate der ingen så?

Det er aldri offerets skyld

Kanskje av noen du stolte på? Men nå må du huske, lille jente, skjørtekanten din var for kort og blusen din var gjennomsiktig. Så du ba jo praktisk talt om det. Nei. Det gjorde du så aldeles ikke. Ingen ber om å bli voldtatt, og det er ALDRI offerets skyld. Det er ikke din skyld at voldtektsmannen var påvirket av rus, sint eller mentalt syk. Det er ikke din skyld at han ikke hørte på nei. Det er ikke din skyld at han voldtok deg.

Innen du har kommet så langt som dette, har jeg kanskje truffet et par punkt? Jeg har kanskje fått deg til å tenke på at du burde anmelde det? Eller miste skyldfølelsen for at han gjorde som han gjorde? Jeg har kanskje gjort enkelte sinte av dette innlegget, fordi jeg nesten ikke har nevnt kvinner. Men kvinner voldtar de også, og det er akkurat like grusomt.

Jeg blir forbannet

Jeg hater voldtekt, sånn som de fleste andre. Jeg hater det faktisk så mye at jeg blir ordentlig forbannet av å skrive dette innlegget, fordi når jeg skriver dette er det en mann der ute som voldtar. Og hvis han blir anmeldt og dømt blir han lei seg. Ikke fordi han voldtok den femten år gamle jenta han synes var søt, men fordi han ble anmeldt og dømt.

Jeg skriver mye her mange kommer til å mene er upassende. Jeg skriver på en måte som gjør at enkelte blir ordentlig ubekvemme. Jeg skriver på en måte som kanskje gjør at noen blir kvalme, og det forstår jeg, Veldig godt. Men vær vennlige, ikke be jentene deres kle seg ordentlig. De burde kunne gå i hva de vil uten å bli voldtatt. Be da heller barna deres oppføre seg.