45 millioner spart på noen timer

Mye å spare på å tenke nytt

Mye å spare på å tenke nytt Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Mye har endret seg siden budsjett- og økonomiplan for nye Tønsberg kommune ble behandlet og vedtatt høsten 2019, hvor det blant annet var betydelige kutt i Tønsbergskolen. «Handlingsrom 2024» bærer tydelig preg av mange smertefulle og lite hyggelige nye forslag til kutt i tjenester og investeringer i som går ut over innbyggerne i Tønsberg.

Dette vil skape mange overskrifter og mye diskusjon fremover.

Noen av kuttforslagene skal Rådmannen og hans stab derimot ha stor honnør for; en stor andel er besparelser er i ledelse, forvaltning og administrasjon. Det største av alle de 87 enkelttiltakene er billigere finansiering av kommunens gjeld, rett og slett velge den laveste flytende renten fremfor unødvendig kostbare og bindende fastrenteavtaler. En sterk låntaker som Tønsberg kommune, med 500 millioner i bufferfond til å dekke uforutsette utgifter og inntektstap, trenger ikke kaste bort sine driftsmidler på slike forsikringer fremfor ekstra hoder og hender i skole, barnehager, helse og omsorg.

Venstre foreslo og budsjetterte med dette viktige grepet i vårt alternative budsjettforslag allerede i fjor, noe som ville dekket inn de verste kuttene for de med ekstra behov i skoler og barnehager.

Selv om det kun fikk våre egne stemmer den gang, er nok et samlet kommunestyre glad for at Rådmannen likevel har regnet videre på disse mulighetene i det svært omfattende arbeidet som er lagt ned i handlingsrom 2024 de siste månedene.

Venstres kommunestyregruppe vil spesielt takke våre mange kunnskapsrike, erfarne og engasjerte medlemmer for å studere sakene så grundig, gi så viktige innspill og forslag som dette eksempelet er det fremste beviset på.

Noen timers arbeid har resultert i at kommunen vil spare ca 45 millioner frem til 2023, og godt over 20 millioner årlig videre fremover.

Sånt blir det en bedre kommune av, der litt flere barn kan le!

Vi forventer at denne delen av handlingsrom 2024 vil få full tilslutning når kommunestyret møtes neste uke, og at vi snarest mulig får nytt finansreglement på sakskartet så besparelsene kan effektueres tilsvarende raskt.

Kommunestyregruppa kommer nå, som i budsjettmøtet i desember, å snu hver stein for å sikre barn, unge og sårbare grupper. Vi jobber for en kommune der barn ler

Venstre tar denne viktige diskusjonen videre på et utvidet medlemsmøte førstkommende torsdag 3. september. Vi håper og forventer å da få enda flere gode innspill til budsjettarbeidet fra nye og gamle medlemmer, for folk, by og kommune.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.