Å innføre båtkortesjen som tradisjon på 17. mai er en dårlig idé

17. mai fra Engøbrygga

17. mai fra Engøbrygga Foto:

Av

Til nå har bare Hitler og covid-19 har klart å stoppe 17. mai-toget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I år blei båtkortesjer erstatning for 17. mai-tog kysten rundt. Mange slår nå til lyd for at dette bør bli en tradisjon. Båtkortesje som erstatning 17. mai-tog. Til nå har bare Hitler og covid-19 har klart å stoppe 17. mai-toget. Som en nødløsning ble mange med på båtkortesjene. Men det er ikke alle som har båt. Og i år var det mange som ikke kunne be med familie, naboer eller venner i båten. Vi må holde avstand. Noen sto på brygger og strender langs land. Tjøme skolemusikk spilte for kortesjen fra brygga på Ormelet.

I forhold til det folkehavet vi er vant til i toget og langs ruta på en vanlig 17. mai var dette en nødvendig, men mangelfull erstatning. De fleste fikk ikke ta del i denne feiringa.

Barnetog med musikkorps, folketog med hele bygda. Sang, musikk og taler. Is, brus og pølser. Leker for barna. Og alt det andre som er 17. mai fra morgen til kveld. En båttur kan ikke erstatte dette, uansett hvor mange båter du er på tur sammen med. Og en båtkortesje på en vanlig 17. mai vil bare trekke oppmerksomheten og en del folk bort fra de tradisjonelle arrangementene.

Det er flott å gå i båtkortesje! Dette er tradisjon mange steder på sankthansaften. Men å innføre dette som tradisjon på 17. mai, det er en dårlig idé. Vi skal lengte etter neste normale 17. mai-feiring. Vi skal håpe at det blir 17. mai 2021. Vi har tradisjon for aldri å gi oss.

Ikke for Hitler! Ikke for koronaviruset!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken