Fingra vekk fra abortloven, Karoline

FÅR SVAR: Mens Karoline Aarvold (H, bildet) mener en sterk abortlov tåler debatt, vil Liselotte Aune Lee (Ap) verne om kvinners rettigheter. - Stem imot endringer i abortloven, oppfordrer hun.

FÅR SVAR: Mens Karoline Aarvold (H, bildet) mener en sterk abortlov tåler debatt, vil Liselotte Aune Lee (Ap) verne om kvinners rettigheter. - Stem imot endringer i abortloven, oppfordrer hun. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En sterk abortlov tåler debatt, skriver Karoline Aarvold i TB 15.11.18.  Her er et svar til henne:

DEL

MeningerÅ ikke selv da få bestemme hva man ønsker å gjøre når man får beskjed om at man bærer et foster som er alvorlig sykt, det er ikke å ha tro på enkeltmennesket. De viktigste beslutningene skal mennesker ta selv. Å endre abortloven er et helt feil signal. Familiene må selv få tilliten til å ta de endelige beslutningene. Det er valg man skal leve med konsekvensene av livet ut.

LES OGSÅ KAROLINE AARVOLDS INNLEGG: En sterk abortlov tåler debatt

At KrF sier at de ikke vil selge seg billig i regjeringsforhandlingene, betyr ikke at vi skal sitte musestille. Argumentasjonen om at forslaget ikke skal endre praksis, er ikke mulig å forklare. Endrer du loven, så endrer du òg praksis. Hvis det er slik at alvorlig sykdom ikke skal være et selvstendig abortkriterium, så er det en innskjerping av loven. Det mener jeg man må være ærlig og si.

Ikke endring av praksis?

Det er to ting jeg lurer på. For de av oss som tror at dette er en praktisk endring, så blir jeg forvirret om hva jeg skal si på Høyres stand under valgkampen for alle de som nå mener at vi innskrenker kvinnens rettigheter?

Det andre jeg lurer på er hvilket signal vi faktisk sender til de som mener at dette er diskriminering og fører til sortering når vi sier at vi er enige med dem, men det vil ikke ha en praktisk betydning?

Dette ufyselige ordet «sorteringssamfunn»: Hva er det vi sorterer? Søppel er det vi sorterer. Antyder dere at vi ser på skadede barn som søppel? Det andre er at man berører det som har vært gjennom 70-, 80- og 90-årene den store kvinnekampen, nemlig kvinnens selvbestemmelsesrett. For det er det det handler om: Umyndiggjøringen av kvinner.

LES OGSÅ: La oss ta til gatene igjen, søstre!

Ikke mine ord

Så skal jeg være ærlig og si at bortsett fra denne, ene setningen her har jeg ikke skrevet et ord selv – hver eneste setning i dette innlegget er sitater fra Høyres framtredende kvinnelige tillitsvalgte, hovedsakelig fra landsmøtet i 2013 (Brodtkorb, Agdestein, Lunde, Schou, Mæland og Nøklebye Heiberg) da Høyre hadde sin store abortdebatt etter at programkomiteen hadde gått inn for å fjerne nettopp paragrafen det nå har blitt debatt om igjen, nemlig paragraf 2,3 c som gir rett til abort dersom fosteret har en alvorlig sykdom, og avslutter med ordene til Trude Drevland (H):

La være! Stem imot endringer i abortloven! Ikke skyv flere fysiske og psykiske belastninger og byrder over på kvinnen og familien hennes. Stem mot forslag til endring! Oppfatt det som en beskjed!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags