Arbeiderpartiets fall

Av
DEL

LeserbrevJeg ser at Støre og & har store problemer med å forstå hvorfor partiet er i fritt fall. Jeg tror det er nettopp derfor, at de ikke forstår hvorfor mener jeg. Hadde de forstått at navnet «Arbeider» forplikter, de må arbeide for arbeidernes rettigheter og ønsker, ikke storkapitalen, det er det nok av andre som gjør.

Når AP var det store partiet i Norge var det helt andre ting de hadde på sitt program. Det hadde husbanken med sine «subsidierte» renter og de arbeidet for at menigmann skulle kunne få seg ett sted å bo og for at folk skulle føle at de hadde ett sikkert arbeid. Dette er lenge siden, men det var da AP hadde makt og var stort.

Siden diskusjonen om EF (EU) startet har AP funnet ut at medlemskap i EU er ett ønske og arbeider for dette, noe de i utgangspunktet ikke fikk til, så da gikk de for EØS og Schengen.

Aps ledelse forstår tydeligvis ikke at denne internasjoneringstanken går tvert imot arbeidernes ønsker og behov. EØS innebærer jo fri flyt av arbeidskraft, og ikke bare det, men den åpner også for å leie inn utenlandsk arbeidskraft til mye billigere timelønn og dårligere sosiale vilkår. Ser man på transportnæringen er det i dag snart ikke norske sjåfører igjen, selv statelige bedrifter som Posten og Bring bruker utenlandske arbeidere på dårlige kontrakter. Dette gjør de helt lovlig og uten at AP ser ut til å bry seg de minste.

Norske sjøfolk i tradisjonell utenriksfart er en saga blott, og det blir hevdet at nordmenn ikke ønske å arbeide på skip, men se på søkningen til skipsoffisersutdanning, den er fortsatt bra, og ville helt sikkert vært ende større dersom folk flest hadde tro på at politikerne ville satse på sjøfolk. AP hevder at det blir for dyrt å beholde sjøfolk, men andre land beskytter sitt havområde slik at utenlandske sjøfolk i stor grad ikke kan seile i nasjonale farvann. Det kunne også AP ha gjort da de satt i regjering.

Støre og gjengen hans hevder hardnakket at EØS-medlemskapet står fast, noe som igjen betyr at det norske arbeidsmarkedet er åpent for alle (EØS) til lønninger som norske arbeidere ikke kan leve ned.

Dersom AP ønsker en større oppslutning må de først stikke fingeren i jorda og finne ut hva folket ønsker, ikke hva som skaffer enda mer cash til de som allerede har nok.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags