Felles opprop mot privatisering!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Arbeiderpartiet, SV og Rødt mener Norge selv bestemmer hvordan vi organiserer våre velferdstjenester. Regjeringen satte sommeren 2016 ned Hjelmeng-utvalget som skulle komme med tiltak som kan styrke og øke konkurransen mellom det offentlige og det private. Arbeidsgruppen har nå lagt frem sine konklusjoner, konklusjoner partiene på venstresiden er sterkt kritiske til fordi de innebærer at Norge skal gå i front i EU for å tilrettelegge for privatisering av offentlige velferdstjenester. Regjeringen skyver ESA foran seg og bruker muligheten for å kunne foreslå mer privatisering – EØS-avtalen pålegger ikke privatisering av offentlige velferdstjenester.

Arbeiderpartiet, SV og Rødt ønsker å forbedre, fornye og bygge ut fellesskapsløsningene. For oss er det ikke noe mål å privatisere våre offentlige velferdstjenester det være seg innen skole, helse eller andre deler av velferdstjenestene våre slik både arbeidsgruppen og regjeringen i sin fremforhandlede politiske plattform åpner for.

Vi stiller oss på linje med LO og KS som har tatt dissens i utvalget fordi det foreslås store endringer for offentlig sektor, endringer som på sikt vil kunne privatisere helt sentrale deler av velferdsstaten.

Med endringene arbeidsgruppen legger opp til vil vi kunne stå overfor privatisering av viktige fellesskapsløsninger som for eksempel SFO, kulturskole, helse- og sosialtjenester, svømmehaller og andre deler av kommunal sektor. Dette vil alle partiene på venstresiden gå imot.

Regjeringens politiske plattform fremhever på samme måte som mandatet til arbeidsgruppen, økt konkurranse og privatisering både som et mål og virkemiddel. Dette er en politikk venstresiden er sterkt imot fordi dette vil skje på bekostning av våre offentlige fellesskapsløsninger.

Så hvorfor diskuterer vi dette nå?
Jo, det er viktig å tenke på hvem som styrer fylket og kommunene når den borgerlige Regjeringen fremhever økt konkurranse og privatisering både som et mål og virkemiddel. Venstresiden vil arbeide for å forbedre, fornye og bygge ut for å sikre stabil god kvalitet i velferdstjenestene i fylket og kommunene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.