HLF krever et hørselsvennlig arbeidsliv

Av
DEL

MeningerHar du kolleger med nedsatt hørsel eller har du selv problemer med hørselen? Hørselstap er et økende folkehelseproblem. I 2020 vil en million nordmenn være hørselshemmet. Støy, hørselsskader og økt levealder er viktige årsaker til dette.

Tall fra Folkehelseinstituttet viser at minst 15 prosent av yrkesaktive har problemer med hørselen. Dessverre faller mange ut av arbeidslivet før pensjonsalder. Liten kunnskap om rettigheter og manglende tilrettelegging på jobb er blant årsakene til dette. Unge hørselshemmede som kjemper for å finne sin plass i arbeidslivet opplever av samme grunn å møte stengte dører. Mange jobbsøkere tør ikke fortelle at de bruker høreapparat av frykt for å havne nederst i søknadsbunken.

Hvert år markerer HLF en nasjonal kampanje «Hvert Øre Teller», og i år har vi fokus på arbeidsliv og hørselstap. Vi ønsker å spre kunnskap om hvordan arbeidsgivere, den enkelte arbeidstaker, Nav og hjelpemiddelsentralene i samarbeid kan skape et mer hørselsvennlig arbeidsliv gjennom tilrettelegging og enkle tekniske hjelpemidler. Under kampanjen vil HLFs mange frivillige stå på stands i hele Norge, der de tilbyr gratis hørselstesting og gode hørselsråd.

Her er våre beste tips til deg som har en kollega med nedsatt hørsel:

  • Fang oppmerksomheten til kollegaen før du sier noe.
  • Se på vedkommende når du snakker, og snakk aldri med ryggen til.
  • Snakk tydelig og ikke for fort.
  • Gi gjerne viktige beskjeder også skriftlig.                                                
  • Vær tålmodig, selv om du må gjenta noe flere ganger.

Kom gjerne innom standen vår på Tønsberg og Færder bibliotek, 15. juni og kl 10-14.                                                     

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags