Høyre og Tønsbergs Blad bør lytte til folks behov

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stress er blitt den nye folkesykdommen og stadig flere faller utenfor arbeidslivet. Likevel sier Høyre nei til kortere arbeidstid.

DEL

MeningerMDG vil inkludere flere i arbeidslivet og gi folk mindre stressa hverdager. Une Bastholm har nå foreslått på Stortinget at regjeringen bør utrede om vi i Norge bør redusere arbeidstiden fra dagens 37,5 timer til 30 timer. Dette ser vi for oss at skal skje over en tidsperiode på 10-20 år.

Forslaget om en utredning har fått Høyre til å gå i harnisk  og Tønsbergs blad kommenterer forslaget i sin leder 4 oktober som «Feil svar fra MDG» Jeg er overrasket over at Høyre og Tønsbergs blad ikke er mer åpen for å utrede nye ideer og bedre løsninger. Særlig når vi ser at étt av fem årsverk i Norge går tapt fordi folk enten er syke eller arbeidsledige, og 1 av 10 unge hverken er i jobb eller studier.

Kortere arbeidstid og en mer overkommelig arbeidshverdag er nettopp en løsning for å få inkludert flere. Det er også årsaken til at LO i fjor har vedtatt at de ønsker arbeidstidsreduksjoner. Bedrifter som har testet dette, melder om at sykefraværet stuper og at de ansatte jobber mer effektivt. Å inkludere flere som i dag står utenfor, vil gi mindre utgifter til arbeidsledighetstrygd og sykepenger.

De siste årene har Høyre brukt 25 milliarder kroner på å redusere skatter til formuende og selskaper, som skulle gi flere arbeidsplasser. Fasiten er at det hadde null effekt, mens de rikeste sitter igjen med mest. Ved å prioritere annerledes, er det gode muligheter for å finansiere en arbeidstidsreform.

Spørreundersøkelser viser at flertallet i Norge nå ønsker kortere arbeidstid, til og med over høyere lønn. Kanskje Høyre bør starte med å lytte til folk?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags