Det er opprørsstemning mot byutviklingspolitikken og boligbygginga langs kanalen: Vi støtter roklubben!

Rødt støtter Roklubbens krav, og mener politikerne må ta tilbake makta over byutviklinga fra utbyggerne.

Rødt støtter Roklubbens krav, og mener politikerne må ta tilbake makta over byutviklinga fra utbyggerne. Foto:

Av
DEL

LeserbrevTønsberg Roklubb ønsker å utvide et båthus klubben har, som delvis ligger på den gamle Leca-tomta. Kommunen sier nei, og varsler at båthuset i framtida vil måtte rives på seks måneders varsel, fordi det er planlagt boliger på tomta.

Det er dårlig politikk fra kommunens side, av flere grunner:

Roklubben er en viktig idrettsklubb og en tradisjonsbærer i byen vår. Ønsket om å utvide det ene båthuset er rimelig, og kommunen bør godkjenne det. Rødt mener også forslaget om å gjøre tomta til et grøntområde er godt.

Altfor lenge har kommunen ført en politikk der utbyggerne styrer byutviklinga. Resultatet er en «vegg» av blokker med svindyre leiligheter for de rike langs kanalen. Bygginga av den «veggen» kan ikke fortsette.

Denne saka er henger også sammen med kommunens boligpolitikk:

«Veggen» av luksusleiligheter langs kanalen er hverken god byutvikling eller boligpolitikk, det er kun god politikk for utbyggerne. Roklubben er blant dem som ofres på utbyggernes alter. Dagens byutvikling fører til høyere boligpriser. Tønsberg trenger en sosial boligpolitikk som gir folk flest råd til å bo. Derfor går Rødt inn for en prisregulert boligsektor utenfor markedet og storstilt utbygging av kommunale utleieleiligheter til kostpris, og som følger «leie for å eie»-prinsippet.

Politikerne har gitt fra seg makta over byutviklinga til utbyggerne. Men nå ser vi muligheter for en snuoperasjon etter valget:

Det er opprørsstemning mot byutviklingspolitikken og boligbygginga langs kanalen. Flere partier har varsla at de angrer på den utviklinga de har vært med på. Jeg tror det er mulig å endre politikken etter valget, og ta makta tilbake fra utbyggerbaronene. Da kan vi skape en byutvikling som tjener innbyggerne, ikke utbyggerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags