De nye «kassene»

Av
DEL

LeserbrevJeg viser til kommentaren til Heidi Skjeggerød, daglig leder i Tønsberg Næringsforening, i TB 18/7-19: «Å kalle bygg for stygge, vulgære eller smakløse klinger svært dårlig i våre ører». Kommentaren har fått god plass i avisa: Over nesten 2 sider, med et enormt bilde av blokkene og «containerne på høykant» på Kaldnes.

Her har avisa tatt én setning ut av sammenhengen og blåst den kraftig opp. Men innholdet dreier seg bare om antall leiligheter og antall arbeidsplasser, ikke det som overskrifta «lover». Hadde dette vært en skolestil (= trening i artikkelskriving for framtidige journalister, bl.a.), hadde karakteren stupt pga. manglende samsvar mellom overskrift og innhold.

Når det gjelder overskrifta som TB har «blåst opp», vil jeg påstå at jo – et bygg kan være stygt, det kan være vulgært og det kan være smakløst. Nå kryr det dessverre av eksempler på nettopp det i Tønsberg-området. Og det kommer mer: Tønsberg roklubbs vesle gulmalte hus skal selvsagt meies ned for at utbyggere skal få tjene enda mer penger – og vi får snart se nok en kasse-mastodont som kommer til å stenge igjen bryggeområdet. Utbyggere har bare kroner – kroner – kroner i siktet, mens mange av oss gjerne skulle ha sett mer luft mellom husa i form av parker, og lavere hus med saltak/skråtak (nybygget i Anders Madsens gate 1 er et positivt eksempel).

Kommunevalget er rett rundt hjørnet nå – husk at venstresida er mer restriktive til alle kassene enn høyresida! Vi stemmer på politikere som skal bestemme i 4 – fire – lange år framover. Vær bevisst på hvilken side du stemmer på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags