Du kaster vel ikke mat?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Totalt blir det kastet mat her til lands som kunne vært nok til å fø 900.000 mennesker. Tenk på det.

DEL

Leserbrev 

Framtiden i Våre hender har for tiden en nasjonal kampanje rettet mot matsvinn. Det jobbes for å påvirke beslutningstakere i alle ledd til å kaste mindre mat. Torsdag 15 september arrangerte lokalforeningen for Framtiden i våre hender i samarbeid med Natur & Ungdom et foredrag om matsvinn ved Håkon Lindahl.

Forbrukerne kaster mest

Her ble det overraskende opplyst om at det er forbrukeren, ikke kjedene, som kaster mest mat, selv om det er mange kjeder som heller ikke er uskyldige.

Totalt sett i landet blir det kastet fullt spiselig mat som kunne vært nok til å fø hele 900.000 mennesker. Tenk på det, det er nesten én million mennesker det bare fra avfall!, og da er ikke engang potetskrell eller lignende medregnet, men mat som er helt fin og klar til å spises.

LES OGSÅ: Nå skal det lages et opplevelsessenter på dynga

VÆR BEVISST: Vi kjøper store mengder mat, og kaster alt for mye.

VÆR BEVISST: Vi kjøper store mengder mat, og kaster alt for mye. Foto:

Vi er vel ikke akkurat stolte av dette

Er dette noe vi vil ha på fotavtrykket vårt, noe vi vil bringe videre til nyere generasjoner? Tenk på hva vi kan gjøre allerede i dag...om det er på kjøkkenet hjemme, ved middagsbordet, i kantina på jobben, på restauranter, når vi handler i butikken osv.

LES OGSÅ: Derfor har bussene vært grønne - og nå blir de grønne på en annen måte

Selv om vi ikke fyller opp tallerkenen i første omgang, så stikker ikke maten av, vi vil alltid ha nok mat, det er ikke verre enn å gå én gang til for å forsyne seg om man vil ha mer.

Ikke alltid datostemplingen har rett

Før i tiden hadde man heller ikke datostempling slik som «best før», «sist holdbar til» osv. Da brukte man sansene sine. Har vi mistet denne egenskapen? For det er ikke alltid datostemplingen har rett, så hvorfor stole blindt på dette? Hvorfor ikke bruke sine egne sanser og fornuft før man kaster en matvare man har liggende hjemme?

I framtiden trenger vi all den mat vi kan få om vi skal fø stadig flere mennesker, og her spiller alle en rolle, alle er vi en del av denne planeten. Planeten vår kan bare fø så mange, så det er opp til oss å fordele rettferdig det planeten vår gir oss.

Robert Stenersen


Vel bekomme

Robert Stenersen

FIVH - Tønsberg og omegn

Følg på: Facebook, www.framtiden.no/

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags