Hvorfor gråter barn i Norge?

Av
DEL

LeserbrevI dag vil jeg rose Trond Jacobsen og hans medarbeidere og gratulere med Emmy-prisen som de mottok i våres for animasjonsfilmen «Voksne skal aldri slå». Filmen har for øvrig premiere i dag på NRK Super. Jeg hadde håpet på at samtlige Stortingspolitikere ble pålagt å se denne animasjonsfilmen, ville de bli overbevist om at landet vårt har et kjempeproblem. Over 100.000 barn lever i fattigdom i et av verdens beste land å bo i, ifølge FN.

Det grusomme er at antallet er sterkt økende. Barn blir grovt mishandlet psykisk eller fysisk hver eneste dag i vårt langstrakte land. Hver eneste dag blir barn brukt som sexslaver. Det kan være mor eller far eller en nabo som utfører de grusomme handlingene for å dekke sitt eget sexbehov. Det overgriperne ikke bryr seg om, er at resultatet av deres handlinger ofte ødelegger barnet for livstid. Etter å ha vært i kontakt med barneministeren, barneombudet, Redd Barna, Kirkens Bymisjon, Røde Kors og flere som samtlige forteller om alt det store arbeide de nedlegger, for å redusere barneproblemene i «rike» Norge.

Så øker barneproblemene i Norge faretruende. Vi går atter en herlig juletid i møte, som barn og voksne gleder seg til, tror vi? Men dessverre er førjulstiden en vond tid for mange barn, som dessverre husker hva som skjedde hjemme hos mor og far, på julaften i fjor. Jeg har samlet mange triste historier om far som kom full og blakk hjem på julaften uten en eneste gave til å legge under juletreet.

Det har også forekommet at barna har gått å lagt seg sultne til sengs på julaften, fordi mor og far hadde brukt opp alle pengene på alkohol. For mange vil nok mine historier virke som totalt ljug. Men historiene er dessverre sanne. Jeg har igjennom fem år samlet inn artikler fra mediene, som jeg har satt i fire ringpermer. Dette beviser, svart på hvitt, livets bakside for tusenvis av barn. Jeg håper at denne artikkelen kan være med på å hjelpe de stakkars barna som lider til et bedre liv i sammen med mor og far.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags