Noen ganger lar jeg være å si til pappa at jeg trenger nye klær. Han blir så lei seg når han ikke kan kjøpe det jeg trenger.

528 barnefamilier i Tønsberg får ikke barnetrygd, skriver Lise Holm og Vidar Bylholt.

528 barnefamilier i Tønsberg får ikke barnetrygd, skriver Lise Holm og Vidar Bylholt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Til politikerne i Tønsberg: Hold barnetrygden utenfor beregning av sosialhjelp

DEL
«Noen ganger lar jeg være å si til pappa at jeg trenger nye klær. Han blir så lei seg når han ikke kan kjøpe det jeg trenger»

Leserbrev

528 barnefamilier i Tønsberg får ikke barnetrygd. De  mottar sosialhjelp, og barnetrygden trekkes fra i begreningen av stønaden. 528 barn er mer enn et årskull i byen vår.

«Det er liksom en regel i klassen at vi skal be alle jentene i bursdag, det har ikke vi penger til»

Fattigdom i Norge er mer enn mangel på mat, klær og bolig. Barn i fattige familier fratas mulighet til å delta sammen med andre barn. Gode relasjoner til jevnaldrende er avgjørende for at barn skal ha det bra, utvikle seg og ha gode liv. Barn forteller at noe av det verste med å være fattig er å ikke kunne være med på det de andre gjør.

«Jeg vet ikke hva jeg skal si når de andre forteller om ferier de har vært på, vi har aldri råd til å reise noe sted»

Antall barn i lavinntektsfamilier i Tønsberg kommune er økende. I 2013 var det 643 barn, i 2016  696 barn. Snart kommer tallene for 2017. Vi frykter at økningen  fortsetter.

«Jeg tror de andre synes det er kjedelig å leke med meg, jeg har aldri noen fine leker»

Torsdag 12. april behandlet utvalget for nærings- og samfunnsutvikling  forslag om å la barnefamilier som mottar sosialhjelp  beholde barnetrygden. Fremskrittspartiet, Kristelig folkeparti og Høyre stemte ned forslaget. (Artikkelforfatterne hadde feilaktig skrevet at Venstre var med på å stemme ned forslaget, red. anm.)

FO oppfordrer posisjonen i Tønsberg bystyre til å endre vedtaket, følg Re kommunes eksempel: Hold barnetrygden utenfor beregning av sosialhjelp. Barnetrygden er en universell ytelse. Alle barn har rett til å motta barnetrygd, også barn i de fattigste familiene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags