Kvinner blir noen ganger dobbeltarbeidende, og har hverken ork eller selvtillit nok til å søke lederstillinger

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI Aftenposten skriver barnelege Dag Bratlid, professor emeritus, at å føde nok barn er kvinnens viktigste oppgave i samfunnet.

I Norge føder nå kvinner i snitt bare 1,6 barn. Hvis denne fødselsraten fortsetter i to til tre generasjoner, vil befolkningen minke  med ca 35%, med enorme konsekvenser for samfunnet, fra vel 5 millioner til 3 millioner.

Da er det vel på tide å spørre kvinner om hvorfor de vil føde færre barn.

1: Jeg vil bli ferdig med min utdannelse og starte en karriere først.

2: Jeg vil være i et forhold vi er to som vil ta ansvar for barnet.

3: En graviditet kan være en stor glede.men kan føre til valg om abort av forskjellige grunner.

4: En fødsel er smertefull og av og til risikabel .

5: Jeg ønsker meg ikke barn.

Summa sumarum: Kvinner er ikke maskiner som skal sørge for samfunnsutviklingen i Norge. Fødselspermisjoner,pappapermisjoner og diverse stønader og barnetrygd er en hjelp selvsagt, men nå er det ennå sånn at det er kvinner som skal gå svangre, føde, og i de fleste tilfeller amme i flere måneder.

Førstegangsfødende er i Norge stort sett over 30 år. Kan noe gjøres for at kvinner føder tidligere? Jeg bare spør, men har ikke svaret!

Kanskje burde noen klø seg i hodet og forsøke å finne en løsning for at unge kvinner (helst) velger å få barn og samtidig enten kunne utdanne seg eller få et arbeid å kunne livnære seg av.

Vi har kommet et godt stykke på vei når det gjelder likestilling i Norge-det vil si at begge kjønn har like store rettigheter og også plikter,men det viser seg dessverre ofte at plikter og ansvar i hjemmet fremdeles  pålegges kvinner. Det blir ofte ansett som en selvfølge. Også av kvinner.

De blir noen ganger dobbeltarbeidende, og har hverken ork eller selvtillit nok til å søke lederstillinger, og de glimrer da med sitt fravær i styrer og som ledere.

Skal de da på toppen dadles for ikke å skaffe samfunnet nok barn?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags