Noen barnefamilier får ikke barnetrygd

Fay Stenvoll

Fay Stenvoll Foto:

Av
DEL

LeserbrevOnsdag den 28. august var det formannskapsseminar i Færder. Der kom det fram at uten utvidelse av de økonomiske rammene, er det dessverre fare for nye velferdskutt – og lite rom for nye tiltak som partiene går til valg på.
Felleslista Rødt/SV mener imidlertid at det er en blodig urettferdighet som vi bare må se å få rettet opp i: Det at de barnefamiliene som er avhengige av sosialstøtte ikke også får barnetrygd. Når vi snakker med folk om dette i valgkampen, er det mange som har vanskelig å tro på fakta: At det i de fleste kommuner er slik at de barnefamiliene med dårligst råd er de eneste som ikke får barnetrygd. Når folk får fakta «på bordet», er de enige med oss i at noe må gjøres. Noen kommuner har da også gjort noe med dette. Færder må følge etter! I desember i fjor fikk Felleslista gjennom at de familiene det dreier seg om i vår kommune skulle få den økningen i barnetrygden som da var vedtatt.
Det var en liten seier, men monnet tragisk lite. Før sommeren fikk vi kommunestyret med på å sette tiltaket på en prioritert «ønskeliste» for
budsjettet neste år, men det ligger ingen garanti her for at dette faktisk kommer inn i budsjettet. Vi håper mange velgere vil gi Felleslista mandat til å fortsette å jobbe for rettferdighet for de familiene som har dårligst råd!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags