1. Følg med

Sørg for at du følger med på absolutt alt tenåringen gjør. Vær sikker på at poden aldri opplever noen eller noe som kan være skremmende eller farlig, spesielt i sosiale situasjoner. Og drister noen seg til å sette noen andre foran din ungdom, sørg for at alle får vite hvem som er den viktigste i hele verden. Skal de bli gode bloggere eller influensere, og for eksempel mene at man ikke bør ta billig HPV-vaksine, må du sørge for at de forstår at angrep er det beste forsvar i alle situasjoner, at de aldri kan ta feil, og at eneste måten å svare på kritikk på er å gjøre det på egen blogg/Facebook/Instagram/Snapchat eller i melding til fansen.

2. Husk alkohol

Pass på at de aldri trenger å kjede seg eller gjøre kjedelige ting som å rydde etter seg eller sørge for middag eller matpakke. Du må jo vite hva de spiser! Vær dessuten nøye med å sende med den alkoholen de skal drikke på fest slik at du vet hva de får i seg.

3. Ring advokat

Når de unge møter kravene om karakterer, sørg for at du følger opp alle resultater helt fra den første prøven. Kun det beste er godt nok for dine håpefulle, så om det skulle komme en femmer på en liten test, bør du snarest ta kontakt med læreren og sørge for at det blir omgjort til den alltid velfortjente sekseren. Om den kommende statsministeren ikke skulle klare å levere i tide, kan du godt hjelpe til med for eksempel skrivingen av en stil, da vet du jo også hva den handler om når du må klage på femmeren. Vær ikke redd for å kontakte advokat om det ikke løser seg.

4. Paradise Hotel

Ungdommen blir ikke popstjerne eller filmdiva om de ikke heies fram i alt de foretar seg på en scene. Husk at du alltid må applaudere vilt og hemningsløst. Sure toner i sangen skyldes ofte for dårlig utstyr, og det er ingen grunn til at man skal bruke tid på å øve. Husk at den unge kan bli hva han eller hun vil, og det trengs alltid nye skuespillere til «Ex on the Beach» og «Paradise Hotel».

5. Fyll kontoen

Vær sikker på at kontoen (til poden) aldri er tom! De behøver jo fort en skoleveske til 15.000 kroner, vinterjakka til 10.000 kroner fra i fjor kan jo ikke brukes lenger og dessuten må de jo betale inn til russebussen. Husk at på 18-årsdagen kan de få kredittkort, og det kommer godt med når de skal fylle opp leppene. For skal den håpefulle bli en god influenser, må han eller hun se ut som en.

6. Sitt parat

Den unge må få seg en tur til en gresk øy før han eller hun fyller 18 slik at de får oppleve verden. Vær bare sikker på at de er blitt innprentet at de alltid kan gjøre som de vil og at de nå er nesten voksne og derfor ikke kan gjøre noe galt. Hvis de skulle råke ut for det litt overivrige lokale politiet, sørg for å sitte parat til å dra ned slik at de forstår at de ikke har gjort noe galt.

Lik og del!