Barnehagebarna fortjener å bli sett – hele dagen!

Ulf Lund Halvorsen og Julie Estdahl Stuestøl, 3. og 8. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Tønsberg

Ulf Lund Halvorsen og Julie Estdahl Stuestøl, 3. og 8. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Tønsberg Foto:

Av

Kjære barnehageforeldre.

DEL

LeserbrevDet er igjen den tiden av året hvor våre minste skal tilvennes barnehagehverdagen. For noen barn er det bare gøy å se venner igjen, noen trenger litt tid før de finner seg til rette mens andre igjen synes det er skikkelig vondt å si ha det til mamma eller pappa.

Vi vet at barnehager i Tønsberg har mange ansatte med den kompetansen og de egenskapene som trengs for å sørge for at barna har det bra. Gode voksne som virkelig bryr seg om våre små. Men vi vet dessverre også at de ikke er mange nok. At det mangler nok fang å sitte på når flere barn samtidig trenger å bli sett, få trøst eller ros.

Barna i barnehagen har ikke noe mindre behov for voksne på morgenen eller ettermiddagen enn midt på dagen. Likevel er det bare midt på dagen at barnehagene har full bemanning. Når barna kommer trøtte eller usikre på morgenen og når de begynner å bli slitne etter en lang dag, da er det færre på jobb i barnehagene.

Barn har rett til et trygt og godt miljø å leke og utvikle seg i hele dagen. Tilstedeværende gode voksne er viktig for deres trygghet og utvikling. Og det er avgjørende både hvem og hvor mange de voksne er. Derfor vil Miljøpartiet De Grønne at bemanningsnormen skal gjelde i hele barnehagens åpningstid. Og at barnehagene bemannes av godt kvalifiserte voksne av begge kjønn.

Hvis du er enig med oss bør du stemme Miljøpartiet De Grønne ved høstens valg. For mennesker og miljø.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags